Sursî foto: Wikipedia/Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va beneficia de o investiţie de 35 milioane euro pentru campusul universitar.

Investiția va fi realizată printr-un credit pentru dezvoltare pe 25 de ani acordat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), precizează comunicatul postat de G4 Media.

Acordul a fost încheiat la finalul săptămânii trecute

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) – cea mai mare, complexă şi una din cele mai reprezentative universităţi din România, membră a Alianţei Universităţilor Europene EUTOPIA – va beneficia de o investiţie de 35 milioane euro pentru campusul universitar, investiţie ce va fi realizată printr-un credit pentru dezvoltare pe 25 de ani acordat de Banca Europeană de Investiţii (BEI) printr-un acord încheiat la finalul săptămânii trecute”, anunţă banca.

Conform comunicatului, această finanţare reprezintă cea mai mare investiţie a BEI în învăţământul superior din România şi printre primele credite pentru dezvoltare acordate unei universităţi din ţară cu sprijinul Fondului European pentru Investiţii Strategice.

Pe parcursul acestui proces, UBB primeşte consultanţă tehnică şi financiară de la European Investment Advisory Hub al BEI şi al Comisiei Europene.

De investiţia în valoare de 35 milioane euro se vor bucura aproximativ 49.000 de studenţi şi 4.000 de angajaţi

Investiţia va viza transformarea unităţilor academice şi a celor dedicate studenţilor primei universităţi româneşti (conform metarankingurilor asupra clasamentelor internaţionale).

Prin urmare, aproximativ 49.000 de studenţi şi 4.000 de angajaţi vor beneficia de unităţi academice mai performante.

De asemenea, proiectul va investi în eficienţa energetică pentru reducerea facturilor la energie şi reducerea emisiilor de carbon, urmând programul „UBB Goes Green”, mai arată sursa ciată.

Articolul precedentTraian Băsescu, internat la spital din cauza unor probleme de sănătate
Articolul următorMinistrul rus Serghei Lavrov: Occidentul ne-a declarat un război total
Jurnalist full-time / Pesimist part-time