Sursă foto: Facebook/”Uniți pentru Ucraina”
Sursă foto: Facebook/”Uniți pentru Ucraina”

Voluntarii fac un nou apel către românii dornici să-i ajute cu haine sau diverse produse pe refugiații ucraineni.

Oamenii care sortează articolele vestimentare insistă ca aceste donații să fie lucruri de calitate și nu haine ce trebuie să ajungă la gunoi.

Îngreunați de o muncă suplimentară, voluntarii au scris, din nou, în grupul de Facebook ”Uniți pentru Ucraina”, implorându-i pe români să reconsidere și să doneze produse cu adevărat folositoare pentru refugiați.

Bătaie de joc: Refugiații ucraineni primesc lucruri de care unii români se descotorosesc și haine care trebuie să ajungă la gunoi. Printre aceste articole, se numără și piese murdare de lenjerie intimă

Într-o postare publicată pe grupul de Facebook, o voluntară a ținut să precizeze că unii români donează articole vestimentare ce trebuie, efectiv, aruncate.

Femeia face apel către solidaritate, precizând că este nevoie de un număr mai mare de voluntari.

Azi am fost la Romexpo să ajut la sortarea lucrurilor trimise deja. Printre voluntari am văzut și mulți ucraineni, foarte harnici. Din păcate, multe din lucrurile trimise nu pot fi oferite refugiaților, deoarece erau rupte, învechite, murdare. Fac un apel din inimă. Donați lucruri bune, nu lucruri pe care ați fi vrut sa le aruncați oricum! S-au strâns saci întregi de haine ce trebuie efectiv aruncate. Nu mai trimiteți lenjerie intimă purtată, vă rugăm!

E nevoie în continuare de voluntari și în zilele următoare”, se arată în postarea publicată pe contul de Facebook ”Uniți pentru Ucraina”.

Primăria Capitalei caută voluntari pentru centrul de refugiaţi de la Romexpo

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, în data de 22 martie, că este de voluntari pentru centrul privind refugiaţii ucraineni amenajat în Romexpo.

În postarea publicată pe grup, voluntarii au menționat că refugiații din Ucraina pot veni la Romexpo pentru a alege haine, încălțăminte sau jucării. De asemenea, există și mâncare neperisabilă sau alte bunuri de igiena personală.

Unii ajută, în timp ce alţii fac curăţenie în dulap. Unii români vor doar să scape de articolele de vestimentaţie nefolositoare, mucegăite, uzate sau nespălate

Nu este pentru prima dată când voluntarii insistă asupra calității produselor donate.

La începutul lunii martie, mai multe persoane au precizat, tot prin intermediul Facebook, că în pachete găsesc şi lucruri inutile. Articolele erau uzate, nespălate sau mirosind a mucegai.

Articolul precedentAngajarea refugiaților ucraineni nu îi va afecta pe românii care caută un loc de muncă
Articolul următorO căprioară a fost surprinsă într-o pădure de stat, localizată în Caraș-Severin
Jurnalist full-time / Pesimist part-time