Captură video: Facebook/Romsilva
Captură video: Facebook/Romsilva

Regia Națională a Pădurilor a publicat ieri, 25 martie, un videoclip în care o căprioară este surprinsă, preț de jumătate de minut, într-o pădure de stat.

Pădurea este administrată de Ocolul Silvic Teregova, iar imaginile cu căprioara au ajuns în spațiul media, printr-o filmare realizată de Petru Stoicănescu, din cadrul Romsilva.

Filmarea în care o căprioară este surprinsă în pădure a adunat peste 37.000 de vizualizări

Filmarea cu momentul inedit a fost publicată de Romsilva pe o rețea de socializare online, spre încântarea internauților.

Căpriorul și femela sa, căprioara, au habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Au o lungime de peste un metru, o înălțime de circa 70 de centimetri, picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp”, au scris, pe contul de Facebook, reprezentanții de la Romsilva.

Căprioarele se hrănesc, în principal, cu frunze, dar mănâncă și muguri, ghindă, jir, lucernă, trifoi și rugi de mure, precizează publicația Descoperă.ro.

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos, a mai transmis Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.

Într-o postare publicată în data de 16 martie, reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au încântat internauţii cu un videoclip în care a fost surprinsă o pisică sălbatică.

Pisica se afla la pândă şi s-a lăsat filmată de camerele de supraveghere amplasate în pădurile din Parcul Natural Apuseni.

Articolul precedentParte din hainele donate către refugiații ucraineni sunt rupte și murdare: ”Vă rugăm să nu mai trimiteți lenjerie intimă purtată!”
Articolul următorControversatul Ordin al Ministrului Educației: Locuri bugetate pentru studenții din Ucraina vs studenți din România: „Ne-am angajat ca să nu murim de foame și să ne continuăm studiile”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time