Foto: ProSport - Vama Siret
Foto: ProSport - Vama Siret

Mulţi români continuă să se mobilizeze şi să trimită ajutoare voluntarilor care se ocupă de colectarea şi sortarea pachetelor.

În acelaşi timp, pentru alţii, criza refugiaţilor reprezintă motivul ideal pentru a scăpa de obiectele inutile, rupte sau mizerabile.

Printre ajutoarele pentru refugiați, voluntarii au găsit şi costume de baie, mărgele și pantofi cu toc.

Mai mulţi voluntari au precizat, prin intermediul Facebook, că în pachete găsesc şi lucruri inutile, uzate, nespălate sau mirosind a mucegai

O româncă ce se ocupă de colectarea ajutoarelor pentru refugiații veniți din Ucraina le transmite celor care trimit îmbrăcăminte să nu mai pună în colete costume de baie, mărgele și pantofi cu toc.

Femeia încearcă, din răsputeri, să le explice oamenilor că aceste articole nu le sunt de folos celor care fug din calea războiului.

Refugiaţii ucraineni sunt speriaţi, înfriguraţi şi înfometaţi. Este motivul pentru care românii continuă să se organizeze, chiar şi pe o vreme cumplită, cu viscol sau cod portocaliu.

Voluntarii sunt epuizaţi fizic, dar şi psihic. “Dacă voi credeți că piesele unui costum de baie, mărgelele, pantofii cu toc și rahaturi cu paiete sunt necesare unui refugiat…să mă ierte Dumnezeu, sunt eu nebună că nu înțeleg”

Mihaela Dan, coordonatorul centrului de primire a refugiaților din punctul vamal Isaccea, a postat, pe Facebook, un mesaj. Voluntara le cere românilor care trimit pachete pentru ajutorarea refugiaților veniți din Ucraina să nu mai trimită produse pe care cei nevoiași nu au cum să le folosească.

Români, din orice colț al acestei țări,

Opriţi-vă!

Nu mai trimiteţi la Isaccea donaţii, decât dacă aţi vorbit cu mine. Decât dacă vi le-am cerut.

Nu-mi mai trimiteți transporturi de noapte. Suntem EPUIZAȚI. Au trecut doar 4 zile.

Nu mai am energie să am “TON”. Dar, la fel gândesc, habar n-avem să donăm. Dacă VOI credeți că piesele unui costum de baie, mărgelele, pantofii cu toc și rahaturi cu paiete sunt necesare unui refugiat…să mă ierte Dumnezeu, sunt eu nebună că nu înțeleg. Și-mi asum nebunia”, scrie Mihaela Dan într-unul dintre grupurile de ajutor pentru refugiați.

Coordonatorul centrului de primire a refugiaților din punctul vamal Isaccea mai transmite și că voluntarii sunt oricum foarte puțini și epuizați după o săptămână foarte solicitantă. Astfel, selectarea materialelor primite ar trebui realizată cât mai eficient cu putință.

Articolul precedentMinisterul Sănătății, avertisment pentru români: Nu luați preventiv iodură de potasiu
Articolul următorUcraina a solicitat Germaniei să-i furnizeze noi arme
Jurnalist full-time / Pesimist part-time