Sursa foto: Ziua de Cluj
Sursa foto: Ziua de Cluj

Au fost tăiați toți brazii din jurul Bisericii Sfântul Mihail, un edificiu situat în Piața Centrală din Cluj-Napoca.

Acțiunea a lăsat centrul orașului fără verdeață, scandalizând mai mulți clujeni, dar și reprezentanți ai grupului Clujul Civic.

Decizia aparține parohului László Attila care, deși rugat, nu a vrut să renunțe la tăieri. De asemenea, preotul are în vedere și tăierea arborilor Tisa, copaci care înconjoară biserica

În grădina din jurul bisericii Sfântul Mihail tăierile continuă cu arborii Tisa. Am întrebat serviciul de spații verzi din cadrul Primăriei, dacă aceste tăieri se fac legal și răspunsul a fost că da, au primit autorizațiile pentru că au investit milioane de euro în clădire. Am sunat la parohie, unde persoană cu care am vorbit a spus că și ea deplânge arborii, dar nu poate da detalii, dar Tisa rămân”, a spus Csorba Béla, membru al grupului Clujul Civic, citat de Ziua de Cluj.

Csorba Béla a precizat că a luat legătura cu cei de pe șantier. Aceștia au afirmat că decizia de tăiere aparține preotului paroh László Attila.

În plus, oamenii au încercat să îl convingă pe preot să renunțe la tăieri, însă fără rezultat.

După geniul din Carpați și vizionarul din Răchițele ne-am pricopsit și cu o față bisericească, ajuns la Cluj în 2020,  care să ne remodeleze orașul.Biserica Sfântul Mihail s-a aflat în lucrări de modernizare în ultimii ani. Echipa de proiectanți, consultanți și restauratori lucrează în prezent la reabilitarea turnului bisericii, cel mai înalt din România timp de mai multe secole”, a mai declarat reprezentantul grupului Clujul Civic.

Cum arăta, în trecut, zona verde din jurul bisericii. (Sursa foto: Wikipedia)

Ce spune Primăria din Cluj despre brazii tăiați: Lucrările au loc în zonă privată, zonă care aparține parohiei

Poziția Primăriei Cluj-Napoca: ”Parohia Româno-Catolică ”Sfântul Mihail” a demarat un proiect de reamenajare al zonei aferente (Piața Unirii nr. 16). Lucrările au loc în zonă privată, aparțînând acestei parohii, nu pe domeniul public. În acest sens, parohia a obținut acordul Direcției Silvice Cluj pentru tăierea copacilor aflați în declin fiziologic (tuia și molizi). În locul fiecărui arbore degradat, parohia s-a angajat să planteze câte 2 copaci”, mai arată sursa citată.

Articolul precedentZelenski, atac dur la adresa armatei ruse: Ucraina nu şi-a dorit niciodată acest război teribil
Articolul următorFlorin Cîţu, avertisment legat de reformele prevăzute în PNRR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time