Captură video: Facebook/Volodimir Zelenski
Captură video: Facebook/Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor occidentali, inclusiv premierului britanic Boris Johnson şi cancelarului german Olaf Scholz, să intensifice presiunile internaţionale asupra Rusiei prin noi sancţiuni.

Președintele ucrainean a avut discuţii cu Boris Johnson, cu premierul Canadei, Justin Trudeau, cu Olaf Scholz, cu Mario Draghi, premierul Italiei, şi cu Ilham Aliev, preşedintele Azerbaidjanului.

„Marea Britanie vrea ca Ucraina să câștige și Rusia să piardă, dar nu pot spune încă dacă Londra vrea ca războiul să dureze mai mult sau nu. Am stabilit cu Marea Britanie să fie susţinută suplimentar apărarea noastră şi să fie intensificate sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse. Şi Canada susţine o reacţie mai dură din partea comunităţii internaționale faţă de catastrofa creată de trupele ruse în oraşe ucrainene”, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean i-a mulţumit preşedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliev, pentru susţinerea umanitară acordată Ucrainei.

„Italia a acceptat să devină unul dintre garanţii securităţii Ucrainei în cadrul noului sistem relevant de sancţiuni pe care îl elaborăm”, a continuat Volodimir Zelenski.

Zelenski a declarat că Germania are o lungă relație cu Rusia și privește situația prin prismă economică. „Încearcă să fie echilibrați. Uneori, ne ajută. Cred că încearcă să se adapteze din mers”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat recent Franța deoarece nu a oferit sprijin militar fiindcă ”le este frică de Rusia”.

„Pentru că se tem de Rusia. Și asta este. Iar cei care vorbesc primii sunt cei care se tem cel mai mult”, a declarat Zelenski. El a apreciat Londra pentru eforturile de susținere logistică a armatei ucrainene, spunând că: ”Marea Britanie este clar de partea noastră”.

Săptămâna trecută, președintele Ucrainei a declarat că discută zilnic cu 8-10 lideri, nominalizându-i pe președintele polonez Andrzej Duda, președintele francez Emmanuel Macron și premierul britanic Boris Johnson cu care are multe contacte zilnic.

Comercianții de bărci din Tulcea, loviţi de războiul din Ucraina

Articolul precedentComercianții de bărci din Tulcea, loviţi de războiul din Ucraina
Articolul următorMinistrul Finanţelor, Adrian Câciu: Menţinerea aprovizionării cu bunuri de primă necesitate, vitală pentru Europa