Adrian Câciu (captură video)

Cea mai importantă provocare pentru perioada următoare, în afara inflaţiei, este menţinerea  lanţurilor de aprovizionare la cote sau la un nivel sustenabil, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Acest lucru este important pentru ca Europa să aibă necesarul de bunuri de primă necesitate.

Criza energetică care exista dinainte de 24 februarie, este amplificată de acest conflict şi necesită o transformare din temelii a politicilor din acest domeniu.

 Invazia Federaţiei Ruse afectează economiile din Europa, statele UE din vecinătatea Ucrainei fiind suplimentar afectate, a mai afirmat ministrul Finanțelor. Aceste țări sunt implicate masiv în ajutorarea refugiaţilor, a mai declarat ministrul Finanțelor.

„Cea mai importantă provocare pentru perioada următoare, dincolo de inflaţie, este menţinerea lanţurilor de aprovizionare la cote sau la un nivel sustenabil, astfel încât Europa să aibă necesarul de bunuri de primă instanţă”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Adrian Câciu a precizat că investiţiile în domeniul apărării şi securităţii sunt esenţiale, în contextul menţinerii focusului pe NATO.

Vasile Dîncu: Numărul soldaților din România va creşte cu circa 1.000

Articolul precedentZelenski cere noi sancţiuni împotriva Rusiei
Articolul următorElena Udrea: „Traian Băsescu este un om mult prea puternic ca să poată să fie umilit de oameni atât de mici”