Foto: Pixabay.com

90% dintre români au fost afectați psihic de conflictul din Ucraina, potrivit unui studiu desfăşurat online în cadrul campaniei “Luna Asigurărilor de Sănătate”. De asemenea, 70% dintre români și-au schimbat obiceiurile, relevă același studiu la care au participat 2.105 respondenţi.

Una dintre concluzii este că, pe măsură ce oamenii sunt mai atenţi la un stil de viaţă sănătos, ei vor îşi îmbunătăţească unele obiceiuri.

Aproape jumătate dintre respondenţi afirmă că au o stare de sănătate fizică bună

48% dintre respondenţi afirmă că au o stare de sănătate fizică bună, 26% au declarat că au o stare de sănătate satisfăcătoare iar 18%, foarte bună, în timp ce 6% spun că au o stare de sănătate drept nesatisfăcătoare iar 2% una slabă. 48% dintre respondenţi au o stare de sănătate mintală bună, 22% – satisfăcătoare, iar 24% una foarte bună.

42% dintre respondenţi estimează că dorm noaptea foarte bine, în timp ce 25% consideră că au un somn satisfăcător iar 9% spun că au o calitate nesatisfăcătoare a somnului, iar 3%, foarte slabă.

18% dintre români declară că nu fac mişcare aproape deloc zilnic în timp ce 8% dintre ei fac foarte multă mişcarea zilnică.

16% dintre români declară că mănâncă sănătos iar 60%, destul de sănătos. 20% estimează că nu mănâncă foarte sănătos, iar 3% nu mănâncă deloc sănătos. Cei mai mulți români consumă 1-2 tipuri de fructe sau legume crude pe zi (36% din respondenţi), în timp ce 24% dintre ei mănâncă 2-3 tipuri de fructe sau legume crude.

Studiul a avut ca obiective descoperirea obiceiurilor zilnice ale românilor în ceea ce priveşte anumite aspecte ale sănătăţii individuale, fizice şi mintale, pe baza unei medii de 10 zile.

Timp de zece zile au fost analizate mai multe aspecte şi obiceiuri zilnice referitoare la ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos.

Starea psihică a românilor a fost afectată şi de pandemia de COVID-19

Studiul privind sănătatea individuală a fost desfăşurat online în perioada 1 – 11 martie 2022. El a vizat atât aspecte privind sănătatea fizică, cât şi cea mintală şi a inclus două etape distincte. Este vorba de un chestionar pe care respondenţii au fost rugaţi să îl completeze zilnic, timp de 10 zile, care a urmărit să evalueze obiceiurile sănătoase din viaţa de zi cu zi ale participanţilor. Al doilea chestionar, transmis la finalul celor 10 zile, a avut rol de autoevaluare a participării la studiu, dar a avut ca obiectiv identificarea modului în care respondenţii s-au poziţionat faţă de situaţia din Ucraina, 76% dintre români spunând că mănâncă sănătos.

Starea psihică a românilor a fost afectată şi de pandemia de COVID-19. Doar 12% dintre participanţii la sondaj au declarat că pandemia COVID-19 nu le-a afectat deloc starea psihică, 32% estimează că au fost afectaţi negativ ”într-o oarecare măsură”, 30% dintre ei într-o mică măsură, iar 24% într-o mare măsură.

Doar 13% dintre participanţii la sondaj au declarat că situaţia din Ucraina nu le-a afectat deloc starea psihică.

Campania naţională de educaţie financiară şi de informare “Luna Asigurărilor de Sănătate” este iniţiată de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor. Ediţia din 2022 s-a desfăşurat cu sprijinul UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Nicolae Ciucă: Bulgaria vrea construirea a cel puțin cinci poduri peste Dunăre

Articolul precedentNicolae Ciucă: Bulgaria vrea construirea a cel puțin cinci poduri peste Dunăre
Articolul următorComercianții de bărci din Tulcea, loviţi de războiul din Ucraina