Sursa foto: Europa FM
Sursa foto: Europa FM

Primăria din Baia Mare a fost sancționată cu 50.000 lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor menajere pe o rampă neconformă.

În plus, dacă după această sancțiune, gunoaiele vor fi transportate în același loc, autoritățile riscă denunțul penal.

Primăria din Baia Mare a întârziat cu plățile datorate companiei de salubrizare

Compania Drusal este autorizată să colecteze deşeurile menajere din Baia Mare. Aceasta a decis sistarea activităților de pe raza municipiului, încă din data de 15 decembrie.

Motivul este că primarul a adoptat modelul edilului din Sectorul 1 al Capitalei. Practic, refuză, în mod sistematic, să plătească sumele datorate companiei Drusal.

În oraș s-au format munți de gunoaie. Deșeurile au fost preluate sporadic de reprezentanții serviciului care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din oraș. Apoi, au fost depozitate ilegal pe o rampă neautorizată, unde se pot depune doar deșeuri inerte”, se arată în comunicatul publicat de Europa FM.

Comisarul Claudia Șimon a precizat că, în urma reclamațiilor primite, Garda de Mediu Maramureș a dat un avertisment și o amendă Primăriei Baia Mare în valoare de 50.000 de lei.

Edilul, forțat să ecologizeze până la finalul lunii ianuarie 2022

Potrivit comunicatului, autoritățile din Baia Mare au, în momentul de față, obligația până pe 25 ianuarie 2022 să dispună ecologizarea amplasamentului unde au fost depozitate deșeuri în mod necontrolat .

De asemenea, conducerea va fi nevoită să le transporte la o groapă de gunoi autorizată.

Dacă măsurile nu vor fi respectate și gunoaiele băimărenilor vor fi transportate în același loc, următorul pas va fi denunțul penal, mai arată sursa citată.

Articolul precedentCele mai mari șase salarii la stat din România
Articolul următorCâciu (Finanțe): „Salariul minim a fost transformat într-un fenomen de salarizare efectivă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time