Cristian Popescu Piedone (captură video)


Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone
, are în atenție un caz social de care nu știa, dar pentru care vrea să facă tot ce stă în puterea sa pentru a-i aduce pe drumul cel bun, mai ales că membrii acestei familiii, „o casă de oameni bun”, „obișnuiți cu munca grea” au voință pentru a le fi mai bine, însă le lipsește putința. „Nu privi în sus, zice filmul cel nou, cu îmbulzeala… Dar aici, jos? Aici unde-i povestea și lacrima și iubirea și omul? Aici se poate privi… ? Aici e și bogatul și săracul și dorința și împlinirea și clopotul și restul celor lumești… Deseori, prezentul doare… Nu-l vedem! Dar el doare prin hrube și colibe și case de om bun”, a scris edilul Cristian Popescu Piedone pe contul său de socializare.

Cazul care a fost adus în atenția părintelui paroh de către prezentatorul TV, Dan Negru, l-a mișcat atât de tare pe edil, care afirmă că în viața da nu a trăit sărăcia, fiind ferit de tatăl său, dar care a văzut-o, din plin, la alții. A avut însă ocazia, deloc plăcută, de a o vedea prin prisma profesiei. „Ca funcționar public și ca primar am văzut-o în toate relele ei! Acum am văzut-o iar… Stă într-o casă de oameni buni, certați cu alcoolul și obișnuiți cu munca grea! Muncă de șantier… Da… sărăcia ajunge și în casele oamenilor corecți! Știu asta… Asa cum și mulți dintre dumneavoastră știu…”, a mai scris primarul Piedone.

Mai mult, acesta i-a descris pe cei șapte copii ai familiei pe care vrea să o sprijine, ca fiind „copii buni acoperiți cu multe lipsuri, plus un tavan plin de igrasie… Vorbim despre copii fără jucării, fără hrana bună, fără haine bune, fără zâmbet, fără speranța, dar cu  sete de cunoștințe și… multă, multă bunătate în suflete…”, subliniind în acelați timp că îi este rușine, că după un an de mandat să nu fi știut de existența acestei familii! Ba chiar a ținut să precizeze că cei responsabili cu această „omisiune” vor fi trași la răspundere. „În fata comunității care m-a ales primar am însă datoria să schimb destinul acestor copii! Așa că, împreună cu Dan Negru, (nu-l mai descriu că omul e prea mare) și cu prietenii lui și ai mei… am făcut-o”, a mai scris Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, aceasta a dat dispoziție ca pentru perioada în care locuința insalubră a familiei va trece prin lucrările de renovare, toți membrii familiei să beneficieze de cazare, „chiar și la hotel dacă este nevoie”, insistând să se caute o soluție „de îndată” pentru a le reda acestora „demnitatea și normalitatea”.

Folosind același motto, Piedone a afirmat că și de data aceasta va face „imposibilul… posibil”, căci aceasta este deviza pe care a consacrat-o în Sectorul 5.

Totodată nu a ezitat să trimită câteva săgeți la cei care îl critică pe social media, pentru ceea ce face, dar mai ales, în contextul în care este așteptată decizia în cazul care l-a marcat, dosarul Colectiv.

„Desigur, prietenii mei feisbucari de serviciu îi vor reproșa mamei că a făcut șapte copii, pe mine mă vor trimite la pușcărie pentru Colectiv și se vor sfâșia, ulterior,  între ei, pentru un verb acid și-o replică  mai veninoasă…! Vouă, Piedone vă spune așa: Fie-vă tastele acide, cum vi s-a dictat în ședința aia… Știți voi”, le-a transmis Piedone criticilor „de ocazie”, adăugând că „până una, alta, îi voi ajuta pe acești copii,  pentru că… așa vrea comunitatea, așa mi-e destinul”, mulțumindu-i în același timp lui Dan Negru pentru că i-a adus acest caz umanitar în atenție.

Piedone recunoaște: „În fața lui Dumnezeu răspund cu fișa postului de om”

Articolul precedentCiprian Ciucu (PNL), critic cu guvernanții din cauza certificatului Covid
Articolul următorCristian Ghinea, atac la Marius Budăi:„Continuă să demonstreze că este și idiot și ticălos”