Sursa Foto: Facebook

Ciprian Ciucu, președintele PNL București, este foarte critic cu cei din coaliția de guvernare pe tema certificatului verde/Covid, a cărei adoptare a fost amânată până într-un moment în care valul cinci al pandemiei ne „prinde” din urmă .

„Tărăganarea adoptării certificatului verde în Parlament demonstrează o profundă criză de leadership, în care o mega coaliție nu poate impune o măsură simplă și de bun simț, din calcule electorale”, scrie Ciprian Ciucu pe contul său de Facebook.

Totodată, acesta susține că „liderii adevărați își asumă inclusiv decizii nepopulare, dar corecte”, pentru simplu motiv că „nu sunt lideri pentru a-și conserva încrederea populației, ci pentru a lua deciziile bune pentru societate”, a mai scris Ciucu, adăugând că lumea își va continua drumul, cu sau fără aceștia. „Într-o țară cu o rată de vaccinare ca a noastră (n.r. – 44% din populația eligibilă și 39% din cea generală) nici nu trebuie sa mai stăm la discuții. Iar șoșocii și alți vadimi mai mici ar trebui luați pe sus pentru subminarea sănătății publice. Altfel, am putea conduce țara pe bază de sondaje de opinie și bruma asta de democrație sa denatureaze în forma ei platoniană corespunzătoare, anarhia”, a continuat Ciucu.

De altfel, acesta a ținut să precizeze că România nu este „foarte departe de anarhie, iar autoritatea publică doar autoritate nu mai este”, a concluzionat edilul Sectorului 6.

Reamintim că certificatul verde, în varianta Cîțu, a fost retras în urmă cu o săptămână de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, cei de la AUR subliniind că această victorie li se datorează, ca urmare a protestelor de la Palatul Parlamentului.

Totodată, certificatul Covid, în varianta ministrului Alexandru Rafila, a fost modificat pe ultima sută de metri, fiind eliminată prevederea care condiționa accesul angajaților la locul de muncă în funcție de certificatul Covid, spre nemulțumirea acestuia, însă, precizează liderul scocial democraților că varianta nu a fost susținută de acesta, mai mult, „nici nu trecerea de CCR”. Potrivit Digi 24, decizia din interiorul coaliției ar fi  fost luată după o întâlnire la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privați sau de stat – erau obligați să suspende contractul de muncă pentru angajații fără Certificatul Electronic Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea. Mai mult, prevederile legii îi vizau și pe parlamentari, respectiv pe cei aleși sau numiți în funcții publice.

Certificatul Covid, sub semnul incertitudinii

Articolul precedentMarius Budăi nu admite întârzierea pensiilor, „nici măcar o zi”
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone se uită în jos, la cei mai năpăstuiți locuitori din Sectorul 5