Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Părți din Franța și Spania se confruntă cu temperaturi mari și un sfârșit de octombrie neobișnuit de cald.

Mai mult, locuitorii pot face baie în mare, temperatura apei ajungând la 20-21 de grade Celsius pe Riviera Franceză, notează BBC.

Anul acesta este unul neobișnuit. În mod normal, sfârșitul lunii octombrie este unul rece. De obicei plouă de Ziua Tuturor Sfinților, zi sărbătorită pe date de 1 noiembrie”, a declarat Rose-Marie Martini agenției de presă Reuters.

Milioane de oameni din Europa sunt îngrijorați de creșterea prețurilor la combustibili

În zonele reci, populația refuză să pornească încălzirea. Spre deosebire de regiunile calde din Franța și Spania, alte zone din Europa se confruntă cu temperaturi deosebit de scăzute.

Acesta poate fi un semn al schimbării modelelor meteorologice, după o vară care a cunoscut căldură extremă în Europa, cu incendii de proporții și secete.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente și mai intense și durează mai mult. Temperaturile prea mari sau prea mici se datorează schimbărilor climatice provocate de oameni

Planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1.1 grade Celsius de la începutul erei industriale. Mai mult, ONU a avertizat că temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile.

În următoarele câteva zile, orașul francez Nisa se poate aștepta la o maximă zilnică de aproximativ 24 de grade Celsius.

O prognoză similară este preconizată și pentru Malaga, în sudul Spaniei.

Articolul precedentCiolacu: ”Pensiile trebuie să crească. La fel, salariul minim pe economie”
Articolul următorPoliția Română avertizează: ”Atenție la fraudele online”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time