Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

António Guterres, șeful ONU, a averitizat că lumea se va confrunta cu o reală catastrofă dacă țările nu vor redefini prioritățile în privința schimbărilor climatice.

Șeful ONU a făcut declarațiile înaintea unei importante conferințe privind clima, conferință care se va desfășura în din Egipt.

În cadrul conferinței, reprezentanții țărilor se vor reuni pentru a discuta despre progresele înregistrate în combaterea schimbărilor climatice.

ONU: ”Aduceți din nou schimbările climatice în centrul dezbaterii internaționale”

A existat o tendință de a pune schimbările climatice pe plan secundar. Dacă nu vom reuși să inversăm tendința actuală, vom fi condamnați”, a trasmis secretarul general al ONU pentru BBC.

În același context, António Guterres a explicat că este nevoie ca guvernele să înceteze să utilizeze combustibilii fosili și să aducă din nou schimbările climatice în centrul dezbaterii internaționale.

Este nevoie de menținerea creșterii temperaturii globale la 1.5C

Șeful ONU a insistat asupra faptului că liderii nu ar trebui să renunțe la obiectivele cheie, inclusiv menținerea creșterii temperaturii globale la 1.5C pentru a evita cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

De asemenea, el a făcut apel la SUA și China să lucreze împreună la conferință, spunând că lumea se bazează pe cooperarea lor.

În luna august, China a declarat că pune capăt cooperării cu SUA în domeniul schimbărilor climatice după ce un politician american important a vizitat Taiwanul.

Articolul precedentProbleme cu plata burselor pentru elevi. Ministerul Educației are explicații și promite rezolvări
Articolul următorAna Predescu, deputat de Brașov: ”Este necesară educarea, sprijinirea și ocrotirea femeilor care fac parte din medii defavorizate”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time