Sursă foto: Facebook/Ana Loredana Predescu
Sursă foto: Facebook/Ana Loredana Predescu

Ana Loredana Predescu, deputat PPU-sl, a abordat problema violențelor la care sunt expuse femeile din România, declarând că, un prim pas pentru soluționarea acestei probleme a fost o întâlnire cu Andreea Rusu, director executiv al organizației pentru drepturile femeilor, FILIA.

Centrul FILIA este o organizație feministă care luptă împotriva abuzurilor suferite de femei, lucrând, în mod direct, prin activități de advocacy, activism și sensibilizare, studii și analize.

În egală măsură, FILIA este o organizatie apolitică și non-profit care susține drepturile oamenilor indiferent de etnie, în încercarea de a elimina inegalitățile de gen.

Ana Predescu: ”Într-o țară încă patriarhală, femeile sunt o categorie vulnerabilă!”

Deputatul PPU-sl a vorbit despre respectarea drepturilor femeilor, precizând că această întâlnire pune bazele construirii unui grup informal, transpartinic, în cadrul Parlamentului.

Ana Predescu a pus accent pe implicarea unei părți din clasa politică românească, declarând că mai mulți senatori și deputați și-au arătat disponibilitatea și implicarea.

Pe 21 Noiembrie va avea loc prima întâlnire, ce are ca prim obiectiv depunerea unei declarații “de asumare’” de către toți cei care vor deveni ambasadorii acestui proiect”, a transmis deputatul, prin intermediul unei postări publicate pe contul de Facebook.

Sursă foto: Facebook/FILIA

Deputat de Brașov: ”Vom împărtăși principalele obiective FILIA, asigurarea sănătății reproductive a femeilor și combaterea violenței domestice”

Deputatul PPU-sl a pus accent pe principalele valori ale organizației, viziunile centrului fiind egalitatea, incluziunea, reflexivitatea, transparența, solidaritatea și expertiza.

O altă viziunea a membrilor FILIA este construirea unei societăți în care drepturile și nevoile diverse ale femeilor sunt respectate și care oferă șanse egale tuturor oamenilor.

Este necesară educarea, sprijinirea și ocrotirea femeilor care fac parte din medii defavorizate și a căror viață și sănatate psihico-emoțională sunt afectate din lipsa de informare și totodată din lipsa de reglementare eficientă a accesului la metode medicale care au menirea de a le proteja”, a conclus Ana Loredana Predescu.

Articolul precedentONU: Omenirea se va confrunta cu o catastrofă dacă țările nu stabilesc priorități pentru climă
Articolul următorOrganizație pentru protecția mediului: ”Peste 40% dintre transporturile de lemn sunt ilegale”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time