Sursă foto: Facebook/Poliția Română
Sursă foto: Facebook/Poliția Română

Reprezentanții Poliției din România au precizat că au fost contactați în legătură cu multiple tentative de fraudă online.

Este vorba despre acțiuni ilegale venite prin intermediul mesajelor email, acțiuni care vizează foarte multe persoane.

Fraudă în mediul online: anumite persoane și-ar fi atribuit identitatea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul structurilor de aplicare a legii (Europol, Interpol, F.B.I sau Poliția Română)

Poliția Română a explicat că, în aceste cazuri, victimele ar fi fost informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare că urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, săvârșite de minori.

Persoanele bănuite ar fi solicitat plata unor sume de bani cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, sub sancțiunea demarării unei proceduri judiciare și emiterii unui mandat de arestare preventivă pe numele destinatarului emailului”, precizează Poliția Română.

Acest tip de fraudă este cunoscut sub denumirea ”government impersonation scams”

În situația în care primiți astfel de email-uri nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente”, au transmis membrii Poliției.

În egală măsură, aceștia i-au sfătuit pe cei care se confrună cu frauda să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau online pe portalul de petiții al Poliției Române, selectând unitatea teritorială de poliție, pe rază căreia se află domiciliul.

Articolul precedentTemperaturi neobișnuit de mari în Franța și Spania: apa mării ajunge la 21 de grade Celsius
Articolul următorJudecătorul Cristi Danileț a vorbit cu studenții despre abuzurile sexuale asupra minorilor și despre violența domestică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time