Rafila ar rescrie proiectul de lege privind certificatele verzi

„Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde”, afirmă parlamentarul social democrat

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, susține că proiectul de lege privind introducerea certificatelor verzi la lcoul de muncă este discriminatoriu, mai mult, este de părere că acesta este „scris prost”, fapt care generează probleme, nu soluții. Totodată, Rafila a subliniat că este mai eficient ca proiectul să fie rescris, decât să fie introduse o serie de amendamente.

„Știți care este problema? (…) Este un proiect de lege care a fost prost scris, din păcate, asta este realitatea, și creează mai multe probleme decât generează soluții. Crează discriminări între diferite categorii sociale”, a afirmat Rafila, care a dat câteva astfel de exemple, ca impunerea plății testelor de către personalul medical ce nu dorește încă să se vaccineze, lucru care nu este, în opinia sa, suportabil de către sistemul medical, unde aproximativ 20% nu sunt vaccinați, mai mult, că România nu își permite să se lipsească de 40.000 de oameni care fac parte din sistemul medical.

Arafat, despre certificatul verde. „Nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”

Totodată, Rafila a ținut să precizeze că nu este împotriva certificatului verde, un document aprobat în Parlamentul European. „Trebuie să discutăm cu toate părțile, nu să venim cu o măsură discreționară. Eu nu mă opun certificatului verde, acesta fiind aprobat în Parlamentul European, fiind aprobat pentru a permite libera circulație a cetățenilor, între statele membre. El poate fi folosit, într-o anumită măsură, pentru o serie de activități pentru a limita transmiterea bolii”, a mai spus Rafila, subliniind de asemenea că acest proiect nu a fost „cea mai fericită alegere” pentru că generează tensiuni sociale și nu este momentul pentru așa ceva. „Eu aș scrie din nou proiectul de lege pentru că decât să introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine am face altul”, susține Alexandru Rafila.

Proiectul de lege a fost respins, miecuri, în Senat, cu 67 de voturi „pentru” din cele 69 necesare, însă Camera Deputaților este cameră decizională. Senatorii AUR și PSD au fost cei care au votat împotriva certificatului verde.

Certificatul COVID pentru angajați a fost respins de Senat

Articolul precedentCentru de vaccinare din Sectorul 2, închis temporar
Articolul următorFlorin Roman: „Ușa PNL este închisă celor care își bat joc de PNL”