Centru de vaccinare din Sectorul 2, închis temporar

Există suspiciuni de eliberare de certificate false de vaccinare, dar și de fals informatic

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în aplicare 5 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza Municipiului București, într-un dosar in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic, fiind punt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiați, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

„În fapt, in luna august 2021, polițiști din cadrul Politiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice  au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcționari publici, detașați la un centru de vaccinare, din sectorul 2, care ar fi  modificat, fără drept, date informatice implementate în evidența persoanelor vaccinate,  rezultând astfel date ce nu ar  corespunde adevărului, respectiv ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”, se arată în comunicatul DGPMB. În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

În acest context, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a anunțat închiderea temporară a centrului de vaccinare Neghiniță, cel asupra căruia există suspiciunea, precum și  schimbarea în integralitate a personalului din această locație. „Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă. Iar în cel mai scurt timp vom reporni activitatea în centrul Neghiniță. Fiindcă e mare nevoie de imunizare în aceste zile. Toate persoanele programate aici le vom redirecționa către celelalte centre de vaccinare. La Cora Pantelimon am suplimentat cu un nou flux. La Piața Obor vom porni zilele acestea încă două fluxuri. Și suntem în fază avansată pentru deschiderea unui nou centru la Mega Mall”, a anunțat Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

MAI reamintește că „persoanele care emit astfel de teste sau certificate false sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar cei care cu bună ştiinţă folosesc astfel de certificate sau teste riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau amendă pentru infracţiunea de uz de fals.”

Percheziții la centrele de vaccinare din Prahova. Asistente medicale, aduse la audieri

Articolul precedentPoluare cu păcură în portul Midia Năvodari
Articolul următorRafila ar rescrie proiectul de lege privind certificatele verzi