Garda Națională de Mediu are un nou comisar șef

Florin Cîțu a numit-o pe Marioara-Artemis Gătej în funcția pe care a mai ocupat-o până la începutul acestui an

Premierul interimar Florin Cîțu a numit-o miercuri pe Marioara-Artemis Gătej în funcția de comisar genaral al Gărzii Naționale de Mediu. De altfel, pentru aceasta numirea reprezintă revenirea în funcția pe care a deținut-o până în luna martie 2021, când a fost înlocuită cu Octavian Berceanu. Numirea noului comișar șef a fost publicat deja în Monitorul Oficial.  

„Având în vedere propunerea formulată de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Adresa nr. 30.364/BT din 22 octombrie 2021, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/25.106/THG din 22 octombrie 2021, în temeiul art. 29 și al art. 31 lit. e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 8 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1.005/2012 privind organizarea și funcționarea Gărzii Naționale de Mediu, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Art. 1. – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Marioara-Artemis Gătej se numește în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu.

Art. 2. – La data prevăzută la art. 1 încetează aplicabilitatea prevederilor art. 2 din Decizia prim-ministrului nr. 476/2021 privind eliberarea domnului Octavian-Alexandru Berceanu din funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 898 din 20 septembrie 2021”, potrivit Monitorului Oficial.

Berceanu face „de gardă”, lângă București

Deși nu se mai ocupă de Garda de Mediu, fostul comisar șef face „de gardă” pe lângă București. Mai mult, trimite și câteva săgeți spre cele două palate importante ale României, Palatul Victoria și Palatul Cotroceni, într-o chestiune care ar trebui să-i intereseze indiferent de culoarea politică.

„Fer dă București! Îmi cer scuze față de bucureșteni pentru că nu am putut să fac ca locuitorii palatelor Victoriei și Cotroceniului să înțeleagă că respirăm toți același aer! Furnalele metropolei lucrează în draci, ca să recupereze zilele «dă sărbători trăcute». Pe de altă parte plămânii noștri sunt obosiți de poluare, gata pregătiți pentru comorbiditate. Fumurile se ridica voioase lângă București, se văd de pe Parlament și totuși, nimeni, dar absolut nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo”, a scris Octavian Berceanu pe pagina sa de Facebook.

Octavian Berceanu (Facebook)

Acesta a reamintit de acțiunile pe care le-a avut la Sintești, locul unde dramele copilor ajung la cote inimaginabile, și unde a mers nu doar cu „Garda, Poliția și Jandarmeria, dar și cu toate televiziunile importante din Europa”, mai mult, chiar a fost o perioadă cu aer respirabil. „Nu e vina politicienilor că sunt corupți și incompetenți, că promovează nulități și hoți în instituțiile statului, e mai mult vina mea  de cetățean”, a concluzionat Octavian Berceanu.

Octavian Berceanu și dramele copiilor din Sintești

Articolul precedentStreinu Cercel, despre legea certificatului verde obligatoriu: „România nu își permite să piardă din forța de muncă, mai ales în sectoarele critice”
Articolul următorCodrin Ștefănescu, dezamăgit că Liviu Dragnea nu apare într-un sondaj privind încrederea românilor în politicieni