Sursa foto: Digi24

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a precizat pentru Digi24 că vaccinarea obligatorie și certificatul verde nu încalcă Constituția României. El a precizat că statul român poate limita mai multe libertăți cu scopul de a proteja sănătatea publică.

Președintele CNCD a mărturisit că prin articolul 53 din Constituție, statul poate să limiteze drepturile și libertățile, doar prin lege. „Pe fond, însă, Constituția spune clar că statul poate limita drepturi și libertăți cu scopul de a proteja sănătatea publică. Dacă le ia cu acest scop, aceste măsuri nu sunt discriminatorii. Am dreptul să merg la mall, dar am dreptul să rămân în viață.”, a precizat Asztalos Csaba, relatează Digi24.

Mai mult, președintele CNCD a precizat că în mai multe state din Uniunea Europeană s-au luat decizii privind vaccinarea obligatorie și necesitatea certificatului verde.

Președintele CNCD: „Dreptul la viață privată, dreptul la muncă, pot fi limitate aceste drepturi”

De asemenea, Asztalos Csaba a reamintit că măsurile implementate din cauza pandemiei nu sunt descriminatorii. „Constituția cere ca o limitare să fie o situație de excepție, iar Parlamentul oferă aceste garanții. Parlamentul trebuia din iulie-august să adopte aceste reglementări”, a mai susținut șeful CNCD.

Asztalos Csaba a vorbit și despre declarațiile halucinante pe care Diana Șoșoacă le-a făcut în Parlamentul României. El a susținut că astfel de derapaje al persoanelor „pe lângă știință” sunt inacceptabile. Mai mult, Asztalos Csaba e de părere că e nevoie de responsabilitate din partea clasei politice și cetățeni.

Senatul a respins proiectul de lege privind obligativitatea prezentării certificatului COVID la locul de muncă. Proiectul a primit 60 de voturi „împotrivă” și 67 de voturi „pentru”. Conform legii, angajații din sectorul privat și de stat trebuie să aibă certificatul verde. În caz contrar, pentru 30 de zile, se suspendă plata drepturilor salariale și deschiderea contractului de muncă.

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) s-a arătat ferm împotriva legii. El a precizat că cine votează o astfel de lege votează împotriva poporului  „Dacă veți vota această lege veți declanșa o criză socială cu potențial exploziv. (…) Mor oameni vaccinați, atenție cum votați. Vaccinul este un tratament experimental”, a declarat Târziu.

Rafila ar rescrie proiectul de lege privind certificatele verzi

Articolul precedentFlorin Cîţu, despre timişoreanul care a murit de frig: „Există un primar care este gestionarul situaţiei”
Articolul următorUngaria impune vaccinarea obligatorie pentru angajaţii de la stat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.