viktor orban transilvania

Șeful cabinetului lui Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat că se va cere ca angajații din instituțiile de stat să fie imunizați împotriva noului coronavirus, relatează g4media. Mai mult, Gergely Gulyas a mai precizat că companiile private vor avea posibilitatea să impună obligativitatea vaccinării pentru angajați.

Mai mult, începând din 1 noiembrie, masca va fi obligatorie în toate mijloacele de transport în comun. În ultimele zile s-a înregistrat un număr de două ori mai mare de infectări cu COVID-19, comparativ cu săptămâna trecută.

Ungaria introduce vaccinarea obligatorie pentru angajații din instituțiile de stat

De la începutul pandemiei, Ungaria a înregistrat peste 30 de mii de morți datorită infectării cu COVID-19. De asemenea, dintr-o populație de 10 milioane, mai bine de jumătate s-au vaccinat cu unul dintre cele patru seruri disponibile pe piață. De asemenea, peste 1 milion de cetățeni maghiari au primit a treia doză booster. Șeful cabinetului prim-ministrului Viktor Orban a mai susținut că autoritățile maghiare se pregătesc de o creștere ușoară a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Ne aşteptăm ca numărul de noi contaminări să crească şi ca numărul de persoane internate în spital să crească de asemenea, chiar dacă într-o măsură mai mică… însă vom avea mai puţini oameni care vor avea nevoie de ventilatoare sau care vor muri (comparativ cu valul precedent al pandemiei)”, a precizat Gulyas.

Cu toate acestea, Gulyas a cerut cetățenilor să se vaccineze, chiar dacă rata de vaccinare în rândul populației este mult mai mare față de multe țări din Uniunea Europeană.  „Vom putea depăşi al patrulea val al pandemiei… doar dacă oamenii se vor vaccina. Avem destule vaccinuri”, a conchis el.

Prim-ministrul Viktor Orban a trimis câteva săgeți Uniunii Europene, după ce mai mulți lideri europeni au afișat o atitudine superioară față de Ungaria și Polonia. Demnitarul a precizat că Uniunea Europeană se comportă cu ei ca și cu niște „dușmani”.

„Bruxellesul ar face bine să înţeleagă că nici comuniştii nu au reuşit să ne stăpânească, suntem David pe care Goliat ar face mai bine să-l evite”, a adăugat prim-ministrul Ungariei cu câteva zile în urmă.

Referendum: Viktor Orban vrea să știe ce părere are Ungaria despre controversata lege anti-LGBTQ

Articolul precedentPreședintele CNCD: „Certificatul COVID nu e discriminatoriu”
Articolul următorBere ca să elimini vaccinul – sau cât de inventivi sunt românii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.