Referendum: Viktor Orban vrea să știe ce părere are Ungaria despre controversata lege anti-LGBTQ

Viktor Orban insinuează că prin această lege anti-LGBTQ urmărește să diminueze pedofilia, cu toate că pedofilia nu are nicio legătură cu comunitatea LGBTQ

Viktor Orban / Foto: preluare Digi Sport

În urma criticilor venite din partea oficialilor europeni, Viktor Orban a decis să adopte o nouă abordare, în ceea ce privește controversata lege anti-LGBTQ, din Ungaria, cea care a stârnit un val de nemulțumire în Uniunea Europeană.

Viktor Orban a anunțat referendumul într-un clip live, pe Facebook

„Guvernul inițiază un referendum cu privire la legea protecției copilului” (maghiară: „Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány”), a scris Viktor Orban pe Facebook, în antetul clipului live distribuit.

În cadrul referendumului, ungurii vor trebui să răspundă la cinci întrebări ce au legătură cu expunerea minorilor la informații care au legătură cu alte orientări sexuale decât cea heterosexuală, însă și referitor la operațiile de schimbare sex.

Sub masca democrației, Viktor Orban vrea, în realitate, să-și consolideze poziția de lider absolut, încercând să le inducă cetățenilor din Ungaria falsa impresie că prin această lege sunt protejați copiii, însă și „valorile tradiționale” ale Ungariei.

Cu toate că cele două noțiuni nu au nicio legătură între ele, premierul Ungariei susține ca prin această lege anti-LGBTQ, urmărește să pună punct pedofiliei.

Reamintim că pedofilia nu face parte din agenda comunității LGBTQ din nicio țară. Ba chiar, în mod surprinzător, pedofilii dovediți, de cele mai multe ori nici măcar nu fac parte din această comunitate, în ceea ce privește relațiile dintre persoane de același sex fiind vorba strict de persoane adulte care și-au manifestat consimțământul în prealabil.

Citește și: Efecte post-Brexit: Marea Britanie refuză să negocieze cu UE pe tema Gibraltarului

Articolul precedentDrumurile României. Constructori în faliment și costuri mai mari ca în Dubai. Document
Articolul următorCîțu se luptă prin tribunale cu fratele lui. Miza: un teren de 1,5 milioane de euro
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.