Foto: G4Media.ro

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru social democrat al Finanțelor în vremurile în care PSD era la guvernare, are câteva dileme legate de desantul care s-a desfășurat ieri la București, pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

Nu doar dileme, ci și întrebări și, pe alocuri, avertismente, chiar dacă nu a participat la discuțiile concrete pe această temă.

Astfel, Teodorovici atrage atenția că „mai e mult până departe”, în condițiile în care chiar la nivelul Comisiei Europene a apărut un comunicat în care se arată că Planul României va fi aprobat efectiv peste câteva săptămâni.

De aici, fostul ministru ajunge să îl citeze pe Klaus Iohannis: totul se va face „pas cu pas”, în ritmul impus de Comisia Europeană, care nu poate să fie influențat de dorințele liberalilor. Una peste alta, Teodorovici arată cu subiect și predicat că încă nu am ajuns la momentul în care forma finală a PNRR să fie aprobată, în ciuda anunțului făcut inclusiv de președintele țării „sub privirea ”tăcută” a Ursulei von der Leyen, zicând cu tupeu că ”e APROBAT și pregătit pentru implementare”, ca și când, de mâine începe implementarea lui!”.

Am asistat la prezentarea rezultatului evaluării #PNRR de către Comisia Europeană, prezentare făcută de doamna Ursula von der Leyen, care ne-a comunicat că instituția pe care o conduce, recte Comisia Europeană, a dat undă verde planului propus de România.

Însă așa cum scrie chiar pe pagina oficială a Comisiei Europene condusă de aceeași doamnă Ursula von der Leyen, mai durează încă o lună până ce Consiliul miniștrilor de finanțe ai statelor membre UE (ECOFIN) aprobă PNRR-ul României, în baza propunerii de decizie a Comisiei.

Numai după respectiva aprobare în Consiliu, România va semna un acord de finanţare cu Comisia şi va putea primi prefinanţarea, cam în termen de două luni. Iar prefinanțarea va fi de 3,6 miliarde euro, nu de 3,8 miliarde euro cum a dezinformat (ca să nu zic că a mințit iar) Cîțu.

Adică, aprobarea PNRR e pas cu pas …, cum zice Klaus, NU hop-țop sau WOW, cum ar zice niște habarniști-mincinoși ajunși prin Parlamentul European și … știți voi cine!”, scrie Teodorovici pe Facebook.

Totodată, Teodorovici aduce vorba și despre trecutul „tenebros” al lui Florin Cîțu, pe care nu îl consideră cel mai potrivit om să jongleze cu bani europeni, dat fiind dosarul acestuia din SUA, lansând „o întrebare inocentă, care nu s-a pus de către jurnaliștii ”independenți” și ”liberi”, la conferința de presă la care am asistat în această seară”:

Frau Ursula von der Leyen a auzit de #Cîțu23665? Și dacă da, se simte confortabil să-i dea să gestioneze miliardele ce vor fi alocate prin PNRR?”.

Articolul precedentMoțiunea de cenzură, la mâna judecătorilor CCR
Articolul următorMinistrul Agriculturii își dă demisia din Guvernul lui Cîțu