Liberalii care votează moțiunea ar putea fi excluși din partid

Scindarea liberalilor, cu un pas mai aproape de realitate?

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

Surse din partidul liberal au declarat că liberalii care au de gând să voteze moțiunea împotriva premierului Florin Cîțu ar putea risca excluderea din partid. Cu toate că vorbim, în continuare, despre o informație neoficială, ipoteza nu este una tocmai greu de acceptat, de vreme ce zvonuri asemănătoare au apărut inclusiv la Congresul PNL, din acest weekend.

Mai exact, potrivit surselor, anumiți liberali ar fi fost obligați să-și fotografieze buletinele de vot pentru a demonstra filialelor locale, cele înregimentate „echipei câștigătoare”, că au votat cu cine trebuie. Astfel de scene au fost surprinse de cameramanii televiziunilor aflate la fața locului, la Congresul PNL, cel care avea să-l desemneze pe Florin Cîțu drept noul președinte al partidului. Așadar, moțiunea ar putea fi definitorie pentru cei care se dezic de noul lider, în persoana premierului Florin Cîțu.

Cu toate că anumiți liberali ar putea, totuși, să voteze moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, fostul șef PNL, Ludovic Orban, a declarat deja că nu are intenția de a face front comun cu PSD, pentru a înlătura un premier liberal, fie el și Florin Cîțu, contracandidatul său și, totodată, cel care i-a „suflat” fotoliul de prim-liberal al țării.

Reamintim că moțiunea de cenzură a celor de la PSD a primit astăzi undă verde. Aceasta va fi citită joi, 30 septembrie, iar marți, 5 octombrie, urmează să fie supusă la vot. Se prefigurează că aceasta va trece.

Citește și: Simion vrea să-i aducă minerii pe cap lui Cîțu

Articolul precedentȘpagă pentru angajări în sistemul medical: 2.000 de euro pentru un post de asistentă, 3.000 pentru un post de șofer
Articolul următorDaniela Popa face o „traducere autorizată” a nerealizărilor primarului Clotilde Armand
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.