O femeie din Galați a fost trimisă în judecată zilele trecute pentru trafic de influență în formă continuată, după ce a cerut mii de euro șpagă pentru a intermedia angajări la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” și la Serviciul Județean de Ambulanță.

Din ce se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție, inculpata a primit în total 8.500 de euro.

De menționat că femeia, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată definitiv chiar în iulie anul acesta la 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare, pentru o infracțiune similară. Aceasta a fost judecată pentru fapte comise în 2017, când lucra la unitatea medicală în cadrul Secției de oncologie, și când a primit 3.000 de euro, prin intermediul unei alte femei, pentru a-i facilita unei persoane reușita la un concurs organizat în primăvara acelui an și implicit angajarea respectivei în cadrul spitalului pe post de infirmieră.

Faptele pentru care aceasta a fost trimisă acum în judecată nu sunt recente, ci datează din anul 2018, nu mai puțin de trei persoane fiind martori denunțători în cauză, adică exact persoanele cărora le-a promis inculpata că le va ajuta să își găsească un loc de muncă în sistemul sanitar.

În fapt, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în ziua de 20.04.2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, suma de 2.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați. În schimbul banilor, i-a promis denunțătorului că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de asistent medical.

În același context, în ziua de 30.04.2018, a primit, pentru sine, în mod direct, suma de 3.000 de euro de la un alt martor denunțător, pe care l-a lăsat să creadă că ar avea influență tot asupra unui medic din cadrul aceleiași unități medicale din Galați, promițându-i denunțătorului faciliteze angajării la Serviciul de Ambulanță Galați, pe un post de șofer.

Totodată, în zilele de 17 și 19 mai 2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, sumele de 3.000 de euro și 500 de euro de la o altă persoană martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul aceluiași spital, în schimbul promisiunii determinării medicului respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră”, se arată în comunicatul DGA.

Articolul precedentSimion vrea să-i aducă minerii pe cap lui Cîțu
Articolul următorLiberalii care votează moțiunea ar putea fi excluși din partid