Ciolacu este „şef la ciuma roşie cât timp vor colegii”

Pe liderul social democraților nu îl interesează funcția de șef de Cameră. „Mă vedeţi aşa prost îmbrăcat? Alea-s nişte funcţii când se creează nişte majorităţi.”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, la România Tv, că nu i s-a făcut nicio ofertă pentru postul de șef al Camerei Deputaților în schimbul susținerii pentru Guvernul Cîțu. Postul este „vacant” ca urmare a demisiei lui Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor.

Marcel Ciolacu, care a mai fost președinte al Camerei, imediat după arestarea lui Liviu Dragnea, în mai 2019, a găsit de cuviință să fie ironic pe această temă.

„Cum să mi se ofere, de la cine să mi se ofere? Mă vedeţi aşa prost îmbrăcat? Alea-s nişte funcţii când se creează nişte majorităţi. Eu cred în democraţie şi în regulile democratice. Ca să ce? Să fiu şef la Cameră două săptămâni până se împacă USR-ul cu aia, pe urmă te schimbă? Lucrurile trebuie să fie normale la cap! Asta nu-i ţara lui Papură Vodă!”, a declarat Marcel Ciolacu, la România Tv.

„Funcţiile în Parlament sunt nişte funcţii politice”

În privința funcțiilor de prin Parlament, Ciolacu a afirmat că nu își dorește acest lucru, continuând în același stil ironic. „Mie nu-mi trebuiesc funcţii, dom-le! Eu sunt şef la ciuma roşie cât timp vor colegii mei şi cu asta am încheiat! Suntem în opoziţie. (…) Funcţiile în Parlament sunt nişte funcţii politice. Ele se obţin în urma creării unor majorităţi. Vedeţi o majoritate creată ca să merg eu? Ce, io-s aventurier?”, a adăugat Ciolacu.

De altfel, liderul social democraților a subliniat că de-a lungul carierei sale politice nu a făcut niciun gest greșit, nicio mișcare politică greșită care să le dăuneze colegilor de partid. Iar precauția de care dă dovadă este venită din experiență, dar mai ales din trecutul partidului. „Te uiți la marile greșeli ale liderilor PSD și încerci să nu trenezi o balanță. Este pentru prima oară când s-a deschis Partidul Social Democrat, au și venit oameni noi. Nu neapărat în structuri, dar o să îi vedeți. Ei lucraeză la legi și lucrăm la programul de guvernare. Urmărim toate cifrele. De unde credeți că ieșim cu toate legile în Parlament? Joi vor ieși cu un nou proiect de lege, pe agricultură”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a văzut în Congresul PNL „cea mai mare sfidare adusă românilor”

Articolul precedentDaniela Popa face o „traducere autorizată” a nerealizărilor primarului Clotilde Armand
Articolul următorScandal la Valea Doftanei. Exploatările forestiere pun în pericol sănătatea oamenilor