Ciolacu a văzut în Congresul PNL „cea mai mare sfidare adusă românilor”

„Câți ani de pușcărie trebuie să le dai lui Orban, lui Bode, lui Cîțu?”, se întreabă social democratul

Liderul PSD, Marcel Ciolacu este extrem de indignat de tot ceea ce s-a întâmplat la Congresul PNL, nu neapărat la modul în care au avut loc alegerile interne, cât modul de organizare al evenimentului, într-un București care a depășit, sâmbătă, preagul de 4 cazuri de infectare la mia de locuitori. Ba mai mult, Ciolacu a transmis, la Antena 3, că românii au fost sfidați de cei mai importanți oameni politici: premierul, șeful Camerei Deputaților și Președintele țării.

„Cea mai mare sfidare a fost adusă românilor la acest Congres. Nu am crezut că o să trăiesc un moment când toți cei 20 de milioane de români sunt sfidați de o formațiune politică la care au participat premierul, președintele Camerei Deputaților și Președintele României. Toate instituțiile statului, Poliție, DSU, DSP, au luat pauză o zi cât timp a fost Congresul PNL, nimeni nu a intervenit. S-au încălcat toate restricțiile posibile, în sală a fost ministrul de Interne, ministrul Justitiei (n.r. același cu cel de internene, care este interimar), tot ce era de încălcat s-a încălcat la acest congres”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Acesta este de părere că întreaga „scenă” a fost una premeditată, prin aprobarea acelor Hotărâri de Guverne, concepute în așa fel încât să se poată ține congresului. Mai mult, Ciolacu l-a criticat pe Iohannis, cel care a stat fără mască, la eveniment, pentru cel mult 30 de secunde cât a durat până i-a fost adusă de la pupitru unde o lăsase în timpul discursului, fiind surprins foarte relaxat și cu un zmbet larg. „Cum mai poate să iasă Iohannis la români să le spună să poarte măști, să ne vaccinăm, după ce a patronat cea mai mare încălcare a legii? Câți ani de pușcărie trebuie să le dai lui Orban, lui Bode, lui Cîțu?”, s-a întrebat, retoric, social democratul.


PSD acuză „dubla măsură” în sancționarea încălcării restricțiilor

Membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților au transmis luni o convocare oficială către șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București, comisar-șef Bogdan Bechet și ai Direcției de Sănătate Publică, dr. Oana Niculescu, pentru a da explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL.
Însă cei doi au refuzat cnvocarea în fața comisiilor parlamentare, ceea ce, în opinia social democraților, confirmă „complicitatea inadmisibilă a acestor instituții la ilegalitățile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL”, se arată într-un comunicat al PSD.

Totodată, „deputații PSD vor reveni cu o nouă convocare adresată celor doi șefi de instituții, iar în cazul unui alt refuz vor folosi toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept”,  a mai transmis PSD.

Cîțu, după ce Voiculescu a sugerat că ar fi fost ascunse mai mult cazuri de Covid: „Le recomand tuturor românilor să asculte doar de specialişti”

Articolul precedentUrsula von der Leyen: „Au existat și momente mai dificile între cele două părți, dar acum știm ce ne așteaptă”
Articolul următorRosal cere rezilierea contractului pentru 40 de localități din Prahova!