Invocând pierderile financiare și faptul că tarifele nu le-au fost actualizate conform situației economice din România, Rosal Ploiești a transmis către ADI Deșeuri Prahova o notificare prin care anunță demararea procedurilor de reziliere a contractului pentru aproximativ 40 de localități din județ.

Operatorul dorește rezilierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în zonele 3 – Drăgănești, 4 – Urlați și 5 – Vălenii de Munte.

Rosal invocă mai multe articole pentru rezilierea contractului, autoritățile având la dispoziție 90 de zile pentru a găsi un nou operator.

Surse apropiate Rosal susțin că solicitarea de reziliere este de fapt un răspuns la declarațiile președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, care a anunțat că va fi luată în discuție încetarea contractului cu operatorul de salubritate pentru zonele 2-6, zonă din care face parte și municipiul Ploiești.

Rămâne de văzut cum se va încheia criza gunoiului din Prahova, pentru că în lipsa unor negocieri cu cărțile pe masă între conducerea ADI Deșeuri și cea a operatorului de salubritate, județul riscă să ajungă îngropat în deșeuri menajere.



Articolul precedentCiolacu a văzut în Congresul PNL „cea mai mare sfidare adusă românilor”
Articolul următorCioloș îi cere președintelui PNL Cîțu să îl dea afară pe premierul Cîțu pentru ca USR PLUS să revină și să implementeze Planul de Redresare și Reziliență
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...