Parteneriatul civil nu este căsătorie.
Se aude și acolo, în spate? Dacă da, repetați: ”Parteneriatul civil nu e căsătorie”.
E o modalitate echilibrată de a te asigura că absolut toți cetățenii beneficiază de drepturi egale. Juridic legale. Și, da, că, indiferent de orientarea sexuală, plătitorii ăia de taxe primesc un minumum de recunoaștere din partea statului. Nu doar atunci când bagă bani la stat, ci și atunci când au nevoie ca statul să le protejeze drepturile și nevoile.
România nu respectă legea europeană, dar vrea să fie parte din Europa
Adică, toate beneficiile alea pe care le avem ca stat al Uniunii Europene sunt bune. Dreptul de liberă trecere, accesul la fonduri europene, egalitate între cetățenii europeni. Când vine vorba, în schimb, să adere la diversitate, românul își aduce aminte că e tradiționalist. Cu alte cuvinte, ar fi bine dacă ar putea fi și cu sufletul în rai.
Românii nu respectă drepturile comunității LGTB. Nu vor, și argumentele pe care le aduc sunt dintre cele mai halucinante. Dar, mai presus de toate, stau frica de necunoscut, ideile preconcepute și un tradiționalism pe care-l aplică când își bat nevasta, când își lasă copiii nemâncați și când spun că gay-ii o să le fure/corupă copiii. Mai ales dacă nu au cunoscut o persoană gay, în viața lor.
Parteneriatul civil – respins în Camera Deputaților
În afară de USR PLUS care a votat pentru legiferarea parteneriatului civil, 4 deputați de la UDMR, 2 de la PNL și 1 din partea minorităților, restul s-au declarat împotrivă.
Împotriva unui drept elementar al unor cetățeni ai țării pe care o conduc. Al unor cetățeni care i-au votat. Care, până la urmă, le plătesc salariile.
Dar e foarte ușor să spui ”nu”, atunci când ai parte de toate drepturile de care ai nevoie. Sătulul nu crede flămândului, și-aduce argumente care mai de care mai populare.
Ce argumente au adus deputații împotriva parteneriatului civil
Deputat PSD, Dumitru Coarnă: ”Nu este prioritar pentru societatea românească o discuţie de acest tip. Din perspectivă religioasă, familia se întemeiază între un bărbat şi o femeie. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe principalele probleme: criza sanitară”.
România nu e stat religios, e stat laic. Nu v-au trimis în Guvern doar persoane ortodoxe, heterosexuale și căsătorite. Și religia nu mai e (teoretic) putere în stat de foarte multe decenii. În plus, prioritățile românilor se pare că apar în discuție doar când convine puterii.
Deputat AUR Ilie Alin Coleşa: ”Natalitatea este distrusă şi de acest concept (n.r. parteneriatul civil) prin care familia tradiţională este bagatelizată, lovită, distrusă în mod sistematic. Această iniţiativă are scopul de distrugere a familiei tradiţionale.”
Nu, nu devii heterosexual și te apuci de turnat copii, dacă nu se aprobă parteneriatul civil. Nu, heterosexualii n-o să devină homosexuali peste noapte și-or să distrugă familii, dacă se aprobă parteneriatul civil. Nu, familia tradițională nu are nici de câștigat, nici de pierdut din acest act. Pentru că nu ține de ea. Nu o impactează cu absolut nimic.
Să aduci familia tradițională în discuție, când vine vorba despre drepturile altor persoane, e doar manipulare. Și o încălcare flagrantă a unor drepturi constituționale.
Concluzie
Unii încă mai trăiesc în Evul Mediu. Și asta îi face ușor de manipulat. Probabil că, dacă le-ai spune îndeajuns de convingător că, de fapt, Pământul nu se mișcă, ar crede.
Familia tradițională nu are nicio legătură cu drepturile minorităților. Nici o parte nu are treabă cu ciorba celeilalte. Sunt două linii paralele. Dar ar trebui să înțelegi conceptul de ”paralel”.
România o să-și ia amendă pe chestia asta. Amendă care o să fie plătită din banii noștri, ai tuturor. Sincer, o să fie singurii bani care se duc din taxele pe care le plătesc lunar, pe care o să-i dau cu bucurie. Zâmbind. Pentru că, dacă altfel nu vi se poate face educație civică, măcar prin lovituri repetate la portofel să vi se facă.