Ludovic Orban „a dat în cărți” și i-a ieșit că PNL e pe moarte

„Aceasta e realitatea tristă în care a fost adus PNL de echipa necâștigătoare”

Ludovic Orban (captură video)

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, nu vede cu ochi buni viitorul partidului al cărui șef a fost – cel puțin nu acum, cât acesta se află sub „tutela” premierului Florin Cîțu. Ba mai mult, acesta ironizează sloganul de campanie al lui Cîțu, spunând despre moțiunea de candidat a celui din urmă că ar fi fost mult mai oportun să fie numită „echipa necâștigătoare”.

Ludovic Orban: „Din păcate astăzi singurul partid care ar pierde la alegerile anticipate ar fi PNL”

Orban este, de asemenea, de părere că toate celelalte formațiuni politice „au scoruri mai mari în sondajele de opinie”, sau cel puțin mai mari decât „scorurile” din 6 decembrie 2020, de la alegerile parlamentare. „Aceasta e realitatea tristă în care a fost adus PNL de echipa necâștigătoare”, a declarat Ludovic Orban.

Liberalul a fost întrebat dacă se vede în postura de premier. „Azi mi-am exercitat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților. Ședința de plen va fi condusă de președintele Camerei Deputaților. Cine va fi atunci președinte, nu pot să vă spun!”, a spus Ludovic Orban, adăugând că „în primul rând candidatul la funcţia de premier este decis de Consiliul Naţional al PNL. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoască domnul Cîţu. Deci candidatul la funcţia de premier este votat în Consiliul Naţional, nu în BPN”, a mai spus acesta.

Cât despre președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a spus: „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis. În strategia de provocare a alegerilor anticipate, dacă vă aduceţi aminte, după ce căzut Guvernul pe care l-am condus, când ne-am angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, preşedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine. Şi atunci PSD a atacat la Curtea Constituţională şi CCR a decis, fără nicio legătură cu litera şi spiritul Constituţiei, că nu poate fi desemnat ca premier un prim-ministru care a căzut în urma unei moţiuni de cenzură. Deci Florin Cîţu, în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, nu poate fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că există o decizie a CCR. Iar dacă ar face-o, preşedintele ar încălca Constituţia”.

Citește și: Tudorel Toader susține decizia CCR cu privire la moțiunea USR PLUS-AUR: „Soluția nu poate fi decât de respingere a moțiunii”

Articolul precedentRomânia – cu o procedură de pre-infrigement deschisă, refuză parteneriatul civil
Articolul următorSimion vrea să-i aducă minerii pe cap lui Cîțu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.