În comuna suceveană Ostra, lupta pentru primărie se dă „frate contra frate”. O situație care pare desprinsă din literatura de specialitate se întâmplă, însă în realitate, în România.

Frate, frate, dar candidatura-i pe voturi

Sora actualului primar din Ostra candidează împotriva acestuia la alegerile locale din 27 septembrie 2020. În timp ce actualul primar Ioan Oros candidează din partea PNL, sora acestuia Gabriela Sadoschi se afișează pe bannerele electorale sub sigla social democrată.

Întrebat despre intenția Gabrielei Sadoschi de a candida din partea PSD împotriva sa, Ioan Oros a declarat dezamăgit că: „Sângele apă nu se face, dar uite că la ea se face”.

Ioan Lihoni, cunoscut pentru „Vrem un președinte român, de etnia noastră” trece de la PSD la PNL

La rândul ei, Sadoschi a spus că nu are intenția de a candida împotriva fratelui ei, ci împotriva omului politic reprezentat de fratele ei, Ioan Oros.

„Nu este ceva personal, îmi iubesc fratele la fel de mult, dar vreau să mă implic în politică și știu că pot să o fac”, a mai spus sora primarului, candidată pe listele PSD în comuna Ostra, județul Suceava.

Răzbunare PSD pe meleaguri sucevene

Anumite zvonuri din localitate cataloghează această mișcare ca fiind o răzbunare din partea filialei locale a PSD. Ioan Oros ar fi sărit de curând „pârleazul” din tabăra social democraților, în tabăra liberalilor.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentÎn Sectorul 1 școlile sunt pregătite pentru orice scenariu
Articolul următorFirea: „Reabilitarea Bulevardului Liviu Rebreanu – pe linie verde de tramvai”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.