Aproape două săptămâni ne despart de începerea unui nou an școlar, unul atipic, care trebuie adaptat în contextul pandemiei de coronavirus. Chiar dacă guvernul nici acum nu a gândit pas cu pas cum se vor desfășura concret orele și care este linia generală de urmat pentru siguranța tuturor celor care intră în școli, în Sectorul 1 ziua de 14 septembrie nu va lua pe nimeni în surprindere. Aceasta pentru că, potrivit primarului Daniel Tudorache, a fost luat în calcul fiecare scenariu: școlile sunt pregătite atât pentru cursuri online, cât și pentru prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice.

Copiii, profesorii și părinții pot sta liniștiți: suntem pregătiți pentru începerea noului an școlar. Mai mult, părinții și cadrele didactice decid practic cum o vom face.

Am expus și exemplificat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Școlii Gimnaziale “Elena Văcărescu”, măsurile pe care le-am luat pentru începerea anului școlar 2020/2021 în condiții de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Le reiau aici, pe scurt: termoscanere, culoare delimitate de intrare și ieșire, spații de izolare a persoanelor suspecte de covid-19, distanțarea băncilor sau protecție individuală din plexiglas, produse destinate igienei personale, măști, dezinfectant de mâini și pentru suprafețe.

Suntem în procedură de achiziție de tablete cu conexiune la internet, pentru toți elevii și profesorii din sector, pentru cazul în care procesul de învățământ se va desfășura (și) online.

Am elaborat un set orientativ de măsuri standard, pe care le dăm consiliilor de administrație, care să le adapteze de la caz la caz. Consider că profesorii și părinții cunosc cel mai bine specificul unității de învățământ. De aceea, în Sectorul 1, profesorii și părinții vor avea un rol hotărâtor în privința modului în care organizăm cursurile în această perioadă de pandemie”, a detaliat primarul Daniel Tudorache.

Articolul precedentClotilde Armand le refuză copiilor din Sectorul 1 dreptul de a învăța pe tablete
Articolul următorReglări de conturi „electorale” în Suceava. Alegeri locale în familie