Alarmant: O treime din zborurile aeriene au probleme, după ridicarea restricțiilor COVID

Industria se confruntă cu un număr uriaş de zboruri anulate sau cu un program de zbor modificat semnificativ.

Companiile aeriene se confruntă în luna iunie cu un număr uriaş de zboruri anulate sau cu un program de zbor modificat semnificativ, 1 din 3 zboruri fiind afectat. Potrivit analizei realizate de Vola.ro, aproximativ 28% din numărul de zboruri au fost anulate sau au suferit modificări în orar. Companiile aeriene, aeroporturile şi operatorii la sol nu au reuşit să revină la numărul de angajaţi post-pandemic, spun reprezentanţii Vola.ro, lucru care creează probleme, potrivit romaniatv.net.

personal

Aeroporturile şi companiile aeriene încearcă să angajeze piloţi, personal de securitate şi control la frontieră la manipulatori de bagaje, după reducerile de personal cauzate de criza COVID-19

”La aproape jumătate de an de la finalul pandemiei şi ridicarea tuturor restricţiilor, industria turismului încă mai suferă de pe urma efectelor pandemice şi a pregătirii slabe a companiilor aeriene, a aeroporturilor şi a companiilor implicate în procesul de operare a unui aeroport. În ciuda tuturor avertismentelor industriei din ultimul an, în prima lună a sezonului turistic de vară, industria se confruntă cu un număr uriaş de zboruri anulate sau cu un program de zbor modificat semnificativ”, conform datelor lunii iunie analizate de Vola.ro.

Unu din trei zboruri este afectat de anularea sau modificarea orarului

Dacă în luna mai aproximativ 10% dintre zboruri aveau notificări de schimbare de orar de zbor sau anulare, în luna iunie procentul acesta a urcat la 28%, arată datele agenţiei de turism online Vola.ro. Companiile aeriene au scumpit biletele de avion, datorită creșterii cererii de bilete de avion şi a scumpirii combustibilului. În această vară s-a înregistrat o creştere a tarifelor aeriene, datorată parţial cererii de bilete de avion în creștere şi parţial majorării preţului combustibilului. Începând cu luna martie a acestui an, restricţiile de călătorie s-au redus, cererea a crescut rapid, lanţul de aprovizionare pentru călătorii nefăcând față cererii.”Din toate semnalele de alarmă trase de evoluţia industriei aeronautice, cel mai evident rămâne impactul sezonului turistic asupra situaţiei zborului la nivel european şi intercontinental”, spun reprezentanţii Vola.ro.

PNL strânge semnături pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

Articolul precedentPNL strânge semnături pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale
Articolul următorPremieră în România: A început eliberarea numerelor de înmatriculare verzi