Sursa foto: Ziare.com

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alina Gorghiu a anunțat că PNL va demara o strângere de semnături pentru demiterea primarului PSD din Călinești, Mihai Georgescu, reținut sub acuzația de săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual.

„Câte fete oare nu au fost abuzate cu manipulări de genul „Eu am ce vreau, am pe cine vreau!… Nu înțelegi viața, fata mea!”? Și câte oare dintre ele au rămas marcate pe viață? Ce minte bolnavă să ai ca să-ți convingi angajata că normalitate la locul de muncă pentru o femeie înseamnă să livreze și servicii sexuale?”, a scris Alina Gorghiu.

Senatoarea liberală a rugat ca orice persoană care a fost subiectul unei mizerii similiare să o sesizeze, să spună în public.

Să nu credeți că ce a făcut domnișoara de la Călinești e ușor, să iasă public și să spună „da, am fost hărțuită!”. Și o felicit pentru curaj!!

În încheierea mesajului său, Alina Gorghiu a declarat că va fi alături de orice femeie sau fată care va sesiza un astfel de abuz.

„Asigur orice fată, orice femeie, care va sesiza un astfel de abuz că voi fi o voce pentru ea!”, a concluzionat senatoarea.

Reamintim că primarul din Călinești, în vârstă de 53 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore fiind acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale.

 „Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești”, a transmis luni IPJ Argeș.

Bărbatul ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine în schimbul angajării pe o altă funcție. PSD, partidul din care face parte edilul, a anunțat că el a fost suspendat din funcțiile politice.

„Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, a transmis recent PSD Argeș.

Citește și articolul: Primar din Vrancea, reținut de procurori pentru 24 de ore

Articolul precedentCe înseamnă, de fapt, decizia Curții Supreme a SUA privind avorturile? „Feminismul” vs dreptul la viață-Analiză
Articolul următorAlarmant: O treime din zborurile aeriene au probleme, după ridicarea restricțiilor COVID
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.