Un bărbat din Vaslui a aflat că banii nu aduc fericirea, mai ales atunci când îi folosești pentru a comite infracțiuni.

Acesta este acum acuzat de dare de mită și a fost plasat sub control judiciar, deși inițial probabil sperase că, oferind bani unui polițist, își va rezolva problemele pe care singur și le crease.

Direcția Generală Anticorupţie a făcut public că inculpatul a fost implicat într-un scandal în acest weekend și, în momentul în care a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a încercat să convingă un om al legii să îl „ierte” și să nu îl sancționeze.

Astfel, inculpatul i-a promis ofițerului de poliție 1.000 de lei, însă în schimb a fost prins în flagrant chiar în sediul Poliției municipiului Vaslui, după ce omul legii denunțase tentativa de mită la Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui.

În noaptea de 25/26 iunie 2022, în urma unei altercații, au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări mai multe persoane implicate.

Cu ocazia întocmirii formalităţilor, una dintre persoane a transmis unui polițist că îi va remite ulterior o sumă de bani pentru ca aceștia să nu ia măsurile legale, respectiv aplicarea sancțiunii contravenționale.

Polițistul în cauză a sesizat de îndată ofițerii D.G.A. – S.J.A. Vaslui, iar sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, aceștia au procedat la prinderea în flagrant a persoanei în cauză în timp ce îi oferea suma de 1.000 de lei cu scopul menționat mai sus, în sediul Poliției municipiului Vaslui.

În urma sesizării, s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar față de inculpat a fost instituită măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, se arată într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentPremieră în România: A început eliberarea numerelor de înmatriculare verzi
Articolul următorConsecințele parcului de mașini învechit și a lipsei spațiilor verzi: Bucureștiul a ajuns una din cele mai poluate capitale din Europa