Sursa: Facebook

Valerică Dorel Chitic, primar în orașul Mărășești, județul Vrancea, este suspect într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, și, potrivit presei locale, a fost reținut ieri pentru 24 de ore.

Măsura reținerii a fost dispusă într-un dosar în care edilul este acuzat că își folosea funcția pentru a favoriza alte persoane, alte infracțiuni fiind legate de abuz în serviciu, delapidare, instigare la fals intelectual, folosirea cu rea-credință de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu pentru a favoriza altă societate.

Acțiunea a demarat în forță ieri cu percheziții domiciliare, dar și la sediul Primăriei Mărășești și la sediul unor societăți comerciale. În paralel, au fost audiați martori, iar ulterior primarului i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect.

Potrivit Monitorul de Vrancea, astăzi primarul ar putea fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar alte trei persoane vor fi audiate în calitate de suspecți.

Sursa citată arată că faptele cercetate datează din perioada anilor 2021 – 2022: ar fi vorba despre înființarea unei societăți care a câștigat un contract pentru livrarea mesei calde la școală, însă în realitate livra sendvișuri. Primarului i s-ar imputa că era cel care coordona societatea în cauză, care este deținută și administrată de o altă persoană. Totodată, se bănuiește că parte din angajații Primăriei Mărășești, precum și unele materiale din primărie erau folosite în interes personal.

Articolul precedentArestul la domiciliu pentru fostul președinte Igor Dodon a fost prelungit
Articolul următorProtest la Guvern față de Legile Securității