Foto: zgd.md

Judecătoria Chișinău a decis prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, informează Adevărul.

Fostul șef de stat a fost reținut în urmă cu o lună pentru 72 de ore, după ce procurorii au făcut percheziții la reședința sa. Pe 26 mai, Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Dodon este suspectat pentru trădare de țară, îmbogățire ilicită, corupție pasivă și acceptarea de finanțare a partidului său de către o organizație criminală.

Și soția sa a primit interdicția de a părăsi țara pentru 60 de zile

Igor Dodon a declarat, după prelungirea arestului său, că ministrul Justiției Sergiu Litvinenco este implicat în acest proces.

„Toţi care acum nu o ascultă pe (preşedinta Republicii Moldova) Maia Sandu şi pe Litvinenco, el conduce acest proces, sunt presaţi, deci era aşteptat acest lucru”, a spus fostul preşedinte.

De asemenea, fostul șef de stat este de părere că recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de candidat la UE pentru Moldova nu reprezintă altceva decât o acțiune de PR.

„Ştiu că ei păstrau acest statut pentru alegerile parlamentare peste câţiva ani ca să fie un bonus la alegeri, ei înţeleg că actuala guvernare nu face faţă la problemele interne şi fac o acţiune de PR”, a spus Dodon.

De asemenea, Dodon a cerut să se facă publice condițiile pentru obținerea acestui statut, să nu mai fie secrete.

„De exemplu, vor să dea posibilitate străinilor, cetăţenilor străini să cumpere terenurile agricole, ştiu că vor să lichideze raioanele şi asta este inclus ca precondiţie pentru acest statut de candidat. De ce nu ne arată nouă? Să vedem şi după o să vedem dacă avem sau nu nevoie de acest statut de candidat”, a mai spus Dodon.

Citește și articolul: O enclavă separatistă „tip Donețk” la 25 km de granița României? „Salvați-ne de România!”, cereau, în 2018, găgăuzii din Republica Moldova

Articolul precedent Primarul Mihai Chirica promite duşuri și pâine gratis pentru persoanele cu venituri mici, dar le cere ieșenilor să nu stea mult la duş sau cu lumina aprinsă 
Articolul următorPrimar din Vrancea, reținut de procurori pentru 24 de ore
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.