Sursa foto: Afacerinews.ro

Inspectorul de stat șef în cadrul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), Viorel Părpăneață, a recunoscut procurorilor DNA că le-a cerut la fiecare dintre şefii inspecţiilor teritoriale din cadrul instituției câte 1.000 de euro lunar pentru menţinerea lor în funcţie, relatează Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, pe 20 mai, bărbatul a avut o ședință de management organizată la un hotel din Sinaia, județul Prahova, unde le-a cerut banii restul șefilor prezenți la întâlnire.

„Cu aceeaşi ocazie, Părpăneaţă ar fi lăsat să se înţeleagă că, dacă inspectorii şefi nu sunt de acord cu această solicitare, vor fi demişi (revocaţi) şi vor fi numite alte persoane pe funcţiile lor. Ulterior, la data de 8 iunie, acesta ar fi primit de la unul dintre inspectorii respectivi suma de 5.000 de lei”, se mai arată în comunicatul DNA.

Viorel Părpăneaţă a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa

Șeful ISCIR și-a recunoscut fapta și a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcarea acțiunea penală, fiind de acord și cu cuantumul pedepsei aplicate: 2 ani închisoare cu suspendare.

De asemenea, lui Părpăneaţă îi este interzis să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv inspector de stat şef al ISCIR.

Viorel Părpăneață a primit, în cele din urmă, suma de 5 mii de lei din partea unui inspector-șef.

Pe timpul cât a fost sub control judiciar, șeful ISCIR nu a putut depăși limita teritorială a țării doar cu încuviințarea procurorului. Totodată, i-a fost interzis să exercite funcţia de inspector de stat şef al ISCIR, funcţie în exercitarea căreia el a săvârşit fapta.

 Citește și articolul: După ce a demisionat din fruntea Ministerului Agriculturii și s-a autosuspendat din PSD, Adrian Chesnoiu cere să rămână fără imunitate parlamentară pentru a fi anchetat de către DNA

Articolul precedentCălărași: De la Grădina Zoologică „dispare” până și lucerna. Conducerea instituției a întocmit o „fișă” din care nu reiese concret numărul animalelor. Document
Articolul următorNumărul de infectări cu Covid-19 este în creștere în mai multe țări  
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.