News 18

Majoritatea țărilor din Europa înregistrează o creștere a numărului de cazuri de Covid-19, în special din cauza relaxării totale a măsurilor și a scăderii imunității populației, scrie spotmedia.ro.

Medicii trag un semnal de alarmă și amintesc faptul că protecția oferită de vaccinuri și infectările precedente scade după câteva luni, iar riscul ca numărul cazurilor să crească considerabil este ridicat.

Directorul de cercetare în cadrul Centrului Național de Cercetări Științifice din Franța (CNRS), Samuel Alizon, a declarat că persoanele care au contractat o infecţie cu Omicron BA.1 în decembrie sunt acum mai puţin protejate decât erau la începutul acestui an.

Covid-19 și vacanța de vară. Milioane de turiști se pregătesc să călătorească după doi ani de restricții

La fel se întâmplă cu imunitatea oferită de vaccinuri: deşi ele rămân foarte robuste împotriva formelor severe ale bolii, protecţia lor scade puţin împotriva infecţiilor mai puţin severe”, a mai spus medicul.

Acest nou val se explică și din cauza subvariantelor de Omicron- BA.4 și BA.5., acestea având „abilitatea” de a se propaga mai repede și dețin o mare capacitate de a evita răspunsul imunitar.

La fel s-a întâmplat și în cazul subvariantei de Omicron BA.1, care era mult mai contagioasă decât Delta.

De asemenea, cercetătorii avertizează că trecerea prin boală nu mai ține locul unei protecții în fața noilor variante. Mai exact, persoanele contaminate cu Omicron prezentau o bună reacție imunitară împotriva tuplinii originale de Covid-19, dar o reacție slabă împotriva variantei Omicron în sine.

Reamintim că în Franța, ministrul Sănătății recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

Reamintim că în intervalul 20-26 iunie 2022, în țara noastră, au fost înregistrate 3.974 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 547 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

La nivel global se înregistrează peste 543 de milioane de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 6.3 milioane de decese.

Citește și articolul: Alarmant: O treime din zborurile aeriene au probleme, după ridicarea restricțiilor COVID

Articolul precedentȘeful ISCIR a recunoscut că le-a cerut subalternilor săi bani pentru a-i menține în funcție
Articolul următorCancerele din Europa sunt legate de poluarea mediului înconjurător
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.