Bacalaureat 2021: subiectele la Limba Română. Anul acesta, programa a fost simplificată în contextul pandemiei

După proba la Limbă Română, urmează proba obligatorie a profilului și proba la alegere

Foto: Pixabay.com

Bacalaureat 2021 începe astăzi, 28 iunie. Prima probă, ca de obicei, este cea la Limba Română. Elevii se află, în acest moment, în focul examenelor, iar ceea ce s-a știut încă de dimineață este că varianta extrasă a fost cea cu numărul 4.

Bacalaureat 2021: subiectele la Limba Română

Subiectul I a inclus un text la prima vedere „Viala lui I. L. Caragiale”, de Șerban Cioculescu, informează edupedu.ro. Punctul B al subiectului I s-a axat, în mare parte, pe imaginația elevilor, aceștia trebuind să argumenteze într-un text, tema: „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

Subiectul II i-a adus pe liceeni în postura de a diseca un comentariu al unei poezii apaținând lui Ion Vinea, în timp ce subiectul III a inclus cerința realizării unui eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Trebuie amintit că programa de Bacalaureat pentru 2021 a fost simplificată, în contextul pandemiei.

Proba la Limba și Literatura Română este obligatorie pentru toți elevii, indiferent de profil clasei.

Afișarea rezultatelor

În data de 5 iulie 2021, până la orele 12:00, vor fi afișate rezultatele, urmând ca după 12:00, până la 18:00, cei nemulțumiți de rezultate să poată depună contestațiile. Acestea vor fi rezolvate între 6-9 iulie 2021, urmând ca pe 9 iulie să fie afișate.

Citește și: De unde puteți descărca certificatul digital european COVID?

Subiecte Bacalaureat 2021 - Limba Română
Foto: preluare Digi24
Articolul precedentCel mai mare stejar monumental din Bacău, condamnat de un proiect imobiliar privat
Articolul următorCioloș nu e îngrijorat pentru Planul de Redresare al României, ci al Ungariei: cere să nu îi fie aprobat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.