De unde puteți descărca certificatul digital european COVID?

Platforma de pe care poate fi descărcat certificatul va deveni activă în data de 1 iulie 2021

Foto: Profimedia Images / preluare Digi24

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a oferit lămuriri cu privire la certificatul digital european COVID și, mai ales, de unde poate fi descărcat acesta, atunci când platforma va devenit activă. Documentul se va dovedi a fi extrem de util tuturor celor care vor să călătorească în spațiul european, în perioada următoare.

Certificatul digital european COVID va avea un cod QR

Certificatul digital european COVID va beneficia de un cod QR care va putea fi scanat, astfel că se va simplifica procedura birocratică de acum, cu privire la stadiul celor vaccinați sau nevaccinați. Acesta va conține informații despre fiecare individ în parte: dacă acesta este, sau nu, vaccinat, dacă a trecut prin boală sau dacă deține un test negativ realizat recent.

Potrivit lui Andrei Baciu, certificatul va putea fi descărcat începând cu data de 1 iulie, de la adresa certificat-covid.gov.ro.

De menționat că, în momentul de față, adresa este inactivă. Chiar și așa, în bunul mers al lucrurilor, există posibilitatea ca în primele zile platforma să se blocheze, din cauza supraaglomerării de accesări.

Citește și: Minerii de la Vulcan au ajuns la limita răbdării! Oamenii au protestat, din nou, pentru că nu și-ar fi primit salariile

„Pe această platformă vom intra, ne vom face un cont cu o adresă de email și vom primi un link pentru a verifica dacă suntem cine pretindem că suntem. O să fie necesare câteva date de autentificare pentru a fi siguri că cel care îl solicită este și persoana care îl primește. Accesăm acel link și el ne va duce către platforma respectivă, de unde putem să descărcăm certificatul care va fi valid pentru noi pe una dintre situațiile mai sus enumerate”, a mai spus secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, într-un interviu acordat Digi24.

Descarcă aici certificatul digital european COVID!

Articolul precedentEugen Teodorovici e îngrijorat: „Cine mai apară acum interesele țării și ale capitalului autohton?”
Articolul următorPersoanele vaccinate cu Johnson&Johnson ar putea avea nevoie de un rapel cu un alt vaccin
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.