Minerii de la Vulcan au ajuns la limita răbdării! Oamenii au protestat, din nou, pentru că nu și-ar fi primit salariile

Minerii își cer drepturile, ministrul Muncii dă asigurări că totul va fi bine

Foto: preluare Mesagerul de Hunedoara

Minerii de la exploatarea de cărbune Vul­can au protestat, în cursul zilei de vineri, refuzând că intre în subteran la schimbul I. Oamenii acuză că nu și-ar fi primit salariile la timp. Întru calmarea situației a fost nevoie de intervenția administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, cel care a dis­cutat, ulterior, cu protestatarii. „Oamenii erau îngri­joraţi din cauza salariilor, care trebuiau plă­tite vineri, aşa cum am anunţat în sălile de apel. După ce le-am explicat că situaţia a fost rezolvată, minerii au reluat lucrul. Salariile vor fi plătite cel mai târziu în cursul zilei de marţi, săptămâna viitoare”, a spus acesta, citat de publicația locală Mesagerul de Hunedoara.

Minerii își cer drepturile salariale – situație repetitivă

Conform unei postări Facebook a ministrului Muncii, Raluca Turcan, banii, care sunt asigurați de Ministerul Muncii, ar urma să fie virați. Vorbim, în acest caz, de 14 milioale de lei. „Prelungim cu încă o lună sprijinul acordat minerilor din Valea Jiului, suma de 14 mil­ioane de lei, alocată în acest scop, fiind su­plimentată astăzi (joi: nr) printr-o hotărâre de guvern la bugetul Ministerului Muncii. Aceşti bani vor putea acoperi creanţele sa­lariale pentru aproximativ 4.000 angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, aflat în in­solvenţă. Pentru a putea acorda acest sprijin, a fost deja modificată legislaţia prin extin­de­rea de la 4 luni consecutive, la 5 luni conse­cu­tive a perioadei în care se suportă crean­ţele salariale şi alte drepturi băneşti datorate şi neachitate salariaţilor”, a scris Raluca Turcan.

Tot potrivit ministrului Muncii, ajutorul acordat de guvern minerilor din Valea Jiului în ultimele patru luni ar fi fost de aproape 62 de milioane lei (52 de milioane lei pentru salarii şi 9,8 milioane lei pentru tichete de masă şi transport).

Citește și: Hunedoara. Un sector de DJ, „uitat”, va fi reabilitat

Articolul precedentVișini plantați în gropile de pe un drum județean din Argeș
Articolul următorEugen Teodorovici e îngrijorat: „Cine mai apară acum interesele țării și ale capitalului autohton?”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.