Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici își amintește cu nostalgie vremurile în care avea putere de decizie și, după cum singur afirmă, îi trimitea „la plimbare” pe cei de la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Se întâmpla în 2015, când Teodorovici era ministru în Guvernul Ponta și când Comisia Europeană nu a văzut cu ochi buni modificările aduse Codului Fiscal, considerându-se că aprobarea actului normativ va crea un gol în buget, care nu va putea fi acoperit prin alte măsuri compensatorii.

La acea vreme, Eugen Teodorovici arăta că au rămas fermi în cadrul negocierilor, iar acum fostul ministru subliniază că totul a fost pentru binele țării, un bine la care nimeni nu se mai gândește în prezent. Iar Teodorovici vine în sprijinul afirmației sale cu o temă care s-a tot discutat de când liberalii au preluat guvernarea: împrumuturile luate de țara noastră.

Exact acum 6 ani, trimiteam ”la plimbare” delegația FMI, care cerea guvernului în care eram Ministru de Finanțe, să nu pună în aplicare noul Cod Fiscal ce tocmai fusese aprobat de Parlament și care, peste ani, și-a dovedit eficiența și avantajele de necontestat, pentru economia românească și mediul de afaceri românesc…

Pentru mine – ca întotdeauna, dar și pentru premierul de la acea vreme – Victor Ponta, au contat interesele României și ale românilor. Din păcate, nu pot să nu constat azi, că actualii guvernanți sunt doar niște simpli executanți ai intereselor străine de țara noastră… Și totul, doar pentru a rămâne la putere! Sau poate tocmai din acest motiv au ajuns și sunt menținuți la putere? Și în tot acest timp, îndatorează țara într-un ritm de neînțeles pentru oricine vrea binele României!

Cine mai apară acum interesele țării și ale capitalului autohton? Mi-e teamă că mediul de afaceri românesc a rămas să se apare singur…
Poate reluarea ideii Pactului Fiscal (agreat si mai ales, respectat de toate partidele politice care asigura guvernarea) … ar fi un colac de salvare… M-aș bucura mult să se realizeze, în sfârșit, căci…, mai bine mai târziu decât niciodată!

Oricum, cât timp ”guvernul meu” e la guvernare, România și românii sunt pe cont propriu… Din păcate”, atrage atenția fostul ministru.

Articolul precedentMinerii de la Vulcan au ajuns la limita răbdării! Oamenii au protestat, din nou, pentru că nu și-ar fi primit salariile
Articolul următorDe unde puteți descărca certificatul digital european COVID?