Sursa foto: Facebook/Radio Eco Natura
Sursa foto: Facebook/Radio Eco Natura

Peste 113.000 de puieţi vor fi utilizați, în cursul anului 2022, de Direcţia Silvică Sălaj în programul de regenerare a pădurilor.

Directorul Direcţiei Silvice, Viorel Mihiş a ținut să precizeze că, pentru anul în curs, a fost stabilit un program de regenerare a pădurilor ce cuprinde o suprafaţă totală de 128,2 de hectare.

Județul Sălaj a stabilit o campanie de împădurire în etape

La nivelul celor cinci ocoale silvice din judeţul Sălaj s-a stabilit pentru anul 2022 un program de regenerare a pădurilor ce cuprinde o suprafaţă totală de 128,2 de hectare, din care împăduririle se vor executa pe 20 de hectare, iar regenerări naturale pe 108,2 hectare. De asemenea, în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua lucrări de completare a regenerărilor pe o suprafaţă de 2,7 hectare în fondul forestier”, spune directorul Direcţiei Silvice, Viorel Mihiş.

Cei 113.000 puieţi provin din speciile gorun, stejar pedunculat, cer, stejar roşu, fag, paltin, ulm şi frasin

Potrivit acestuia, puieţii necesari pentru efectuarea acestor lucrări sunt produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice, în acest an fiind utilizaţi peste 113.000 puieţi, din speciile gorun, stejar pedunculat, cer, stejar roşu, fag, paltin, ulm şi frasin, precizează Radio Eco Natura.

Până la ora actuală, au fost finalizate lucrările de împădurire, iar regenerări naturale s-au efectuat pe o suprafaţă de 41 de hectare.

De asemenea, au fost realizate, în totalitate, şi lucrările de completare a regenerărilor efectuate în anii anteriori.

Articolul precedentSistemul penitenciar românesc nu este mai prejos decât altele din Europa. Ministrul Justiției: „Condiţiile din penitenciare trebuie să fie egale pentru toţi”
Articolul următorFinlanda și Suedia vor adera rapid la NATO. Stoltenberg: „Securitatea acestor țări contează pentru toți aliații”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time