Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”, au scris jurnaliștii ruși pentru publicația Pravda.

Aceștia au adăugat că Marea Britanie a recunoscut legitimitatea loviturilor ucrainene asupra bazelor militare de pe teritoriul Rusiei.

Acest fapt a justificat loviturile aeriene rusești asupra lanțurilor logistice din mai multe state NATO, care aprovizionează Kievul cu arme.

Potrivit the Guardian, ministrul Forțelor Armate Britanice, James Heappey, a declarat că este complet legitim ca Ucraina să atace ținte în Rusia pentru a întrerupe atacurile asupra Ucrainei și că poate folosi armele donate de Marea Britanie, scrie the Guardian.

Ministrul Forțelor Armate Britanice: ”Este pe deplin legitim ca Ucraina să vizeze ținte în interiorul Rusiei pentru a perturba logistica care contribuie direct la moarte și măcel pe pământul ucrainean”

Ucraina era o țară suverană care trăia pașnic, iar apoi o altă țară a decis să încalce acele granițe și să aducă 130.000 de soldați în țara lor. Asta a început un război între Ucraina și Rusia, iar în război, Ucraina trebuie să lovească în adâncul oponentului său pentru a-i ataca liniile logistice, aprovizionarea cu combustibil, depozitele de muniție”, a declarat Heappey pentru Times Radio.

Heappey a mai spus că nu este neapărat o problemă dacă armele donate de britanici ar fi fost folosite pentru a lovi ținte de pe pământul rus.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe: ”Rusia ar putea lovi ținte militare pe teritoriul mai multor țări NATO”

Declarația ministrului Forțelor Armate Britanice a fost comentată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova. Aceasta a afirmat că pentru a perturba logistica militară, Rusia ar putea lovi ținte militare pe teritoriul mai multor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev.

Ne-am înțeles? La urma urmei, duce direct la morți și vărsări de sânge pe teritoriul ucrainean. Din câte am înțeles, Marea Britanie este una dintre acele țări”, a clarificat Zakharova pe canalul ei Telegram.

Articolul precedentClotilde Armand și cea mai proastă guvernare locală din istoria Sectorului 1
Articolul următorRafila va demisiona dacă SMURD rămâne la Arafat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time