Alexandru Rafila (captură video)

Alexandru Rafila este de părere că sistemul de urgență trebuie să fie în subordinea Ministerului Sănătății, nu a Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul unor declarații făcute la RTV, ministrul a afirmat că este pregătit să îi cedeze lui Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății.

Alexandru Rafila nu acceptă niciun compromis: sistemul de urgență nu trebuie să rămână la MAI

Atât timp cât sunt ministrul la Ministerul Sănătății, sunt responsabil pentru sistemul de Sănătate. Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății sau poate veni ca secretar de stat. Legarea unui nume de sistemul de sănătate este o chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă. Eu prefer să-l las pe dânsul dacă acesta ar fi prețul pentru păstrarea sistemului de urgență în sistemul de Sănătate și nu în cel polițienesc, așa cum este logic”, a declarat Alexandru Rafila.

Afirmațiile lui Rafila vin declarațiile făcute de Raed Arafat, în data de 7 aprilie. Arafat a precizat că Integrarea SMURD în Ministerul Sănătăţii ar slăbi sistemul şi ar strica ceea ce s-a construit.

Arafat mizează pe o continuare a colaborării cu Ministerul Sănătății

Mergem mai departe pe un model integrat. Cu Ministerul Sănătății se colaborează, dar coordonarea este într-un singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa. Merg medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul. Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. Nu văd niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a spus, la acel moment, Arafat.

Articolul precedentJurnaliștii ruși: ”România și Polonia sunt primele candidate pentru lovituri cu rachete Kalibr”
Articolul următorCiolacu: „România este pregătită să ajute Ucraina cu armament”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time