Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că țara noastră trebuie să fie pregătită să trimită arme Ucrainei dacă situația o va cere.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, președintele PSD a amintit că e nevoie de un cadru legislativ. „A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina”, a declarat acesta.

Ciolacu a mai precizat că România este pregătită să ajute Ucraina dacă se va intra „într-o astfel de etapă.”

Marcel Ciolacu a fost la Irpin și Borodianka să vadă distrugerile comise de armata rusă. Nicolae Ciucă a anunțat că va analiza lista cu armele de care Ucraina are nevoie

„România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie”, a mai social-democratul.

 De asemenea, și premierul României Nicolae Ciucă a anunțat că va analiza lista cu armele cerute de către Ucraina:

„Am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecţie şi muniţie. În continuare analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie”, a a spus Ciucă.

Reamintim că prim-ministrul României, președintele PSD și ministrul de Externe au fost, marți, într-o vizită oficială în Ucraina. Oficialii români s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk.

Reprezentanții României au vizitat localitățile Borodianka și Irpin, puternic afectate de atacurile rusești de la debutul războiului.

De asemenea, și fostul lider PNL, Florin Cîțu, a fost în vizită în Ucraina, la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei. Într-o postare pe o rețea de

„Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război. Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a mai scris Cîțu.

Citește și articolul:Marcel Ciolacu este optimist în privința situației economice a României

Articolul precedentRafila va demisiona dacă SMURD rămâne la Arafat
Articolul următorSistemul penitenciar românesc nu este mai prejos decât altele din Europa. Ministrul Justiției: „Condiţiile din penitenciare trebuie să fie egale pentru toţi”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.