Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

După vizita efectuată la Kiev, Vasile Dîncu a precizat că România nu va trimite arme către Ucraina.

În plus, în cadrul declarațiilor făcute astăzi, 27 aprilie, Ministrul Apărării Naţionale a adăugat că nu există un plan concret, dar poporul ucrainean trebuie, în continuare, sprijinit.

Pentru moment, ţara noastră nu va trimite armament către Ucraina

S-a discutat în primul rând despre nevoile specifice pe care le are Ucraina în acest moment, despre coordonare şi despre solidaritate. Nu s-au luat decizii concrete, dar au fost decizii importante pentru viitor. Nu numai în acest moment în care trebuie sprijinită Ucraina în faţa unei invazii, ci trebuie să vedem ce vom face în viitor în această zonă, în lume, în general. Suntem cel mai important hub umanitar şi nu avem în acest moment discuţii legate de arme, de trimiterea de material letal”, a spus Dîncu, la Cercul Militar Naţional, relatează Agerpres, conform Știri pe Surse.

Delegaţia română a avut ocazia să se întâlnească cu principalii actori ai apărării din Ucraina, cu ministrul ucrainean Oleksii Reznikov şi cu colaboratorii săi cei mai importanţi

Vasile Dîncu a vorbit și despre ”normalitatea” prezenței sale la Kiev, prezență care demonstrează solidaritatea cu poporul ucrainean.

Ministrul a mai ținut să adauge faptul că România a dat, încă din prima zi a războiului dus de Putin în Ucraina, semne de solidaritate, iar românii s-au remarcat prin gesturi concrete de susținere.

Acest gest al delegaţiei noastre a completat, să spunem aşa, ajutorul pe care îl dăm, printr-o întâlnire simbolică, acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina”, a conclus Vasile Dîncu.

Articolul precedentVirgil Popescu a făcut anunțul mult așteptat. Ce se va întâmpla în România
Articolul următorGazul rusesc va deveni o amintire. Planul ce schimbă fața Uniunii Europene
Jurnalist full-time / Pesimist part-time