Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Educatorii din Crimeea continuă propaganda rusă chiar și la grădiniță. Aceștia îi întreabă pe copii ce părere au părinții lor despre ”operațiunea specială” din Ucraina.

Dezvăluirile au fost făcute de deputatul Oleksi Honciarenko, într-o postare pe Telegram. Acesta a afirmat că în grădinițele din Crimeea au loc ședințe de ”poliție politică”.

Crimeea este un teritoriu anexat de Federația Rusă acum opt ani. Părinții așa-numiți „nesiguri” pot ajunge să fie urmăriți penal în baza unor declarații făcute de copiii lor

Educatorii din Crimeea sunt obligați să poarte discuții explicative cu copiii despre faptul că în Ucraina are loc o «operațiune specială» și că Rusia luptă împotriva «naziștilor»”, a explicat Honciareko, fost președinte al Consiliului Regional Odesa și lider al organizației publice ”Calitatea vieții”.

Oleksi Honciarenko, despre propaganda rusă din grădinițe: ”Micuții sunt puși să deseneze postere omagiale, de susținere a lui Vladimir Putin, desigur, însoțind totul cu simbolul Z”

Deputatul a fost inclus pe lista sancțiunilor Moscovei în legătură cu ”acțiunile neprietenoase ale Ucrainei față de cetățenii și entitățile juridice ale Federației Ruse”. El a spus, citat de Libertatea: ”Spălarea creierului are loc chiar și în grădinițe”.

De asemenea, Liudmila Denisova, comisar pentru drepturile omului și Avocatul Poporului din Ucraina, a vorbit despre ”politica rușinoasă de militarizare a copiilor din Crimeea”. Denisova a subliniat, potrivit UNIAN:

Sub forma unor jocuri, educatorii impun ideologia luptei împotriva așa-zișilor naționaliști și naziști din Ucraina. Astfel, se încearcă să se șteargă identitatea ucraineană din mintea copiilor”.

Avocatul Poporului din Ucraina a precizat că acțiunile din Crimeea reprezintă o încălcare a drepturilor omului

Asemenea acțiuni încalcă prevederile Convenției a IV-a de la Geneva și ale Convenției ONU privind Drepturile Copilului. Fac un apel la Comisia ONU pentru Investigarea Încălcărilor Drepturilor Omului în timpul invaziei militare ruse a Ucrainei să ia în considerare aceste încălcări ale drepturile copiilor”, a declarat Avocatul Poporului din Ucraina.

Articolul precedentMinisterul Mediului, obligat să achite daune de 20.000 de euro unui pensionar atacat de o ursoaică
Articolul următorUn soldat ucrainean, despre ruși: ”Mănâncă la 20 de metri de cadavrele în putrefacție ale camarazilor lor”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time