Șezlonguri mai aproape de apă în acest sezon estival, pe litoralul Mării Negre

Noile sectoare de plajă vor putea fi închiriate în sezonul 2022 agenților economici care au deja contracte

Doar pentru sezonul estival 2022 suprafeţele noi de plajă pot fi atribuite direct operatorilor economici, a anunțat ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu. Anul trecut, plajele lărgite i-au nemulțumit atât pe turiști, cât și pe oamenii de afaceri, din cauza distanței mari de la terase și șezlonguri la apa mării. Ministrul Turismului a transmis că a fost adoptată ordonanța privind eficientizarea activităților turistice pentru sezonul turistic 2022 pe litoralul românesc al Mării Negre, în urma unui proiect al Administrației Naționale Apele Române. Potrivit ministrului Turismului, proiectul a realizat protecția costieră prin reducerea eroziunii, în urma investițiilor statul român câștigând un nou teritoriu de aproximativ 100 de hectare de plajă turistică.

„Știm din cursul anului trecut că a apărut o problemă și anume faptul că agenții economici aveau încheiate contracte de concesionare pentru alineamentul exixtent la momentul respectiv pentru a fi utilizate acele porțiuni de plajă în scop turistic. În multe cazuri – și mă refer aici la stațiunea Mamaia, dar și Constanța și Eforie Nord – dimensiunea, lărgimea plajelor depășește 200, poate chiar 300 de metri, aspect care a creat un disconfort pentru turiști, pentru că operatorii nu au putut amplasa șezlonguri, umbrele și alte facilități în folosul turiștilor în apropierea apei și au fost situații frecvente anul trecut când turiștii au renunțat efectiv să își mai petreacă concediul în acele stațiuni”, a spus Cadariu.

Suprafaţa litoralului a crescut cu mai multe zeci de hectare de plajă nouă

Practic, aproximativ 400 de agenți economici de pe litoral au la dispoziție 15 zile pentru a notifica Apele Române să încheie actul necesar închirierii noilor plaje.

„În urma implementării cu succes a unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din România, care continuă şi în prezent, am reuşit să creştem suprafaţa litoralului cu mai multe zeci de hectare de plajă nouă. Prin eforturile colegilor de la Apele Române, noile sectoare au fost deja intabulate şi lotizate, iar astăzi am aprobat actul normativ care permite închirierea acestor suprafeţe către operatorii de plaje. Vorbim despre o soluţie temporară, doar pentru acest an. Pe termen lung, ne dorim amenajarea plajelor la standarde cât mai ridicate şi am lansat, împreună cu ANAR şi Ordinul Arhitecţilor din România, un concurs internaţional de soluţii de amenajare”, a explicat ministrul Tánczos Barna.

Ministerul Mediului, obligat să achite daune de 20.000 de euro unui pensionar atacat de o ursoaică

Articolul precedentUn soldat ucrainean, despre ruși: ”Mănâncă la 20 de metri de cadavrele în putrefacție ale camarazilor lor”
Articolul următorJaf în biserică: un bărbat a furat din geanta unei femei în timp ce aceasta se ruga