Nicușor Dan îi roagă pe consilierii USR PLUS să vină cu propria variantă de buget

„Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul”

Foto: Facebook Nicușor Dan

În urma refuzului consilierilor USR PLUS de a vota bugetul Capitalei, edilul Nicușor Dan a reacționat pe Facebook, declarând că se simte total nemulțumit de faptul că „începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine”.

Nicușor Dan: „Azi, în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare”

Mai mult, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a amintit că bugetul propus și respins astăzi de consilierii USR PLUS ar fi fost fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS „și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP în ședința de azi”, a adăugat acesta.

Edilul le cere consilierilor USR PLUS să vină cu propria variantă de buget

Încercând să rezolve situație pe ultima sută de metri, Nicușor Dan a declarată că așteptă de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare „pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp”, eventual una care să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.

Bugetul Capitalei, respins de CGMB

„Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”, a mai spus Nicușor Dan.

Conform proiectului pus în dezbatere astăzi de Nicușor Dan, Primăria Capitalei ar fi avut în acest an un buget de 6,9 miliarde lei. Bugetul Capitalei a fost respins astăzi, cu 22 de voturi „împotrivă”, 17 „pentru” și 14 abțineri. Consilierii USR PLUS au acuzat că bugetul este unul supraevaluat.

Articolul precedentCampania de vaccinare nu trebuie politizată
Articolul următorScandalul Chirica-Chichirău continuă, în ciuda autospendării primarului din partid
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.